Obavijesti

News

Komentari 163

'Saucha je kratko rekao: Nisam baš dobro. Nemojte me lomiti'

'Saucha je kratko rekao: Nisam baš dobro. Nemojte me lomiti'
1

U tom trenutku sve mi je bilo jasno. Podržat će Marića i imat ćemo 75 glasova. Bio sam razočaran jer sam uložio puno energije da opozovemo, napisao je Maras

VIDEO

SDP-ov zastupnik Gordan Maras opisao je svoj razgovor s Tomislavom Sauchom uoči izglasavanja opoziva ministra financija, Zdravka Marića, na kojemu je Saucha glasao protiv opoziva.

"NAUČIO SAM SE DA U POLITICI RAZOČARANJA NE SHVAĆAM OSOBNO I DA NAKON NJIH BUDEM JAČI!
Prije jučerašnje sjednice prišao sam kolegi iz Sabora jer nakon informacija koje su mi to jutro dali kolege iz Kluba zastupnika, nisam više bio siguran kako će glasati oko Marićevog opoziva. Iako ga je prije dvadeset dana potpisao zajedno sa drugim zastupnicima. 
Željko Lacković nas je izdao večer prije. Tko zna zbog kojih sve motiva.
Gubitak još jednog glasa značio bi ostanak Marića na funkciji. Prišao sam mu, potapšao ga po ramenu i pitao ga kako je? Odgovorio mi je: Nisam dobro. Rekao sam mu da sjednemo sa strane da ga nešto pitam. Prišao nam je i Saša Đujić. 
Kratko nam je rekao. Nemojte me lomiti. U tom trenutku sve mi je bilo jasno. Podržat će Marića i imat ćemo 75 glasova. Bio sam razočaran jer sam uložio puno energije da opozovemo Marića i nisam imao više volje dalje s njime razgovarati. Loše raspoložen otišao sam i čekao rasplet glasovanja. Završilo je 75:75.
Bez obzira na to, brzo sam vratio motivaciju. Vjerujte mi ja ne odustajem lako. Uporan sam i borben. Na kraju će doći na moje i Plenković i Marić više neće voditi Vladu RH. 
I neće do toga proći puno vremena!", napisao je Maras na svom Facebooku.

NAUČIO SAM SE DA U POLITICI RAZOČARANJA NE SHVAĆAM OSOBNO I DA NAKON NJIH BUDEM JAČI! Prije jučerašnje sjednice prišao...

Posted by Gordan Maras on Thursday, May 4, 2017

Arsen Bauk je u sinoćnjoj emisiji Otvoreno na pitanje kako komentira činjenicu da je Tomislav Saucha glasao protiv inicijative za smjenu Zdravka Marića i tako ga za jedan glas održao na funkciji ministra financija odgovorio kako sumnja da je HZD vršio pritisak na njegovog nekadašnjeg stranačkog kolegu. Ipak, nije htio previše komentirati. 

"Za nešto izreći i povezati sa njegovom situacijom treba imati dokaze, a ja nemam te dokaze. Ja sam odgovoran tako da o tome ne govorim".

Na kraju emisije Bauk je rekao kako ga zanima je li HDZ znao kako će Saucha glasovati.

Saucha protiv opoziva Marića

Podsjetimo, Saucha je nakon glasovanja u kojem je presudio da ne prođe zahtjev za opoziv ministra Zdravka Marića, koji je prethodno potpisao, rekao da je odluku promijenio kako bi se izbjegli novi izbori.

"Ponovno bi išli na izbore i imali isti rezultat. To je bila moja nit vodilja, svjestan sam kao sam glasovao", kazao je Saucha, dodajući da je uvjeren kako će se situacija smiriti nakon lokalnih izbora.

Na novinarski upit čime su ga kupili Saucha je kazao da "to nije lijepo pitanje" te da ga od kaznenog postupka koji se protiv njega vodi više nitko ne može spasiti osim njegova odvjetničkog tima.

"Ja nisam tražio ništa i neću dobiti ništa", rekao je Saucha, ističući da danas nije želio doći u Sabor, ali da su "neki na tome inzistirali". "No, to nisu oni za koje sam glasovao", ustvrdio je Saucha.

Saucha je rekao i da nije razgovarao s premijerom Andrejem Plenkovićem, da na njega nitko nije vršio pritisak te da je donio svoju odluku koja mu je bila "najteža u životu". Ustvrdio je i da je u jučerašnjoj raspravi zaključio da Marić nije kriv te da se protiv ministra financija stvorila atmosfera javnog linča koja njemu nije simpatična.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 163
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...