Obavijesti

News

Komentari 222

Ronioci dva sata u ledenoj vodi 'krpali' nasip kod Tanca na Uni

Ronioci dva sata u ledenoj vodi 'krpali' nasip kod Tanca na Uni
18

Jedina prometna veza između posavskog i moslavačkog dijela županije bit će potpuno prekinuta do utorka ujutro. Najbliži obilazni pravac je preko Ivanić Grada i Martinske Vesi...

VIDEO

Zadnje informacije: 

Izvanredna sjednica Stožera civilne zaštite

23.40 sati - Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske održao je u ponedjeljak navečer prvu izvanrednu sjednicu na kojoj je provedena analiza stanja i poduzetih aktivnosti obrane od poplava te poduzimanja daljnjih odgovarajućih mjera, a trenutačno je najsloženija situacija na području Sisačko-moslavačke i Ličko-senjske županije, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Stožer civilne zaštite RH čine predstavnici središnjih tijela državne uprave, temeljnih operativnih snaga i pravnih osoba od značaja za sustav civilne zaštite koji su svaki iz područja svoje nadležnosti, podnijeli izvješća o angažiranim snagama i poduzetim aktivnostima po županijama koje su pogođene poplavama te su usuglašene njihove daljnje aktivnosti.

S porastom temperatura zraka u prvoj polovici mjeseca ožujka započelo je intenzivnije topljenje velikih količina snijega, što je dovelo do porasta vodostaja rijeka na cjelokupnom području Republike Hrvatske. Trenutačno najsloženija situacija je na području Sisačko-moslavačke i Ličko-senjske županije, navodi se u priopćenju.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske i dalje će biti u stanju pripravnosti te kontinuirano pratiti daljnji razvoj situacije i u skladu s tim poduzimati odgovarajuće mjere, s naglaskom na analize potreba i utvrđivanje aktivnosti u narednom razdoblju za trenutno najugroženija područja, naglašava se u priopćenju DUZS-a.

22.45 sati - Osnovna škola Novska peče kiflice za vojsku i GSS koji brane poplavljena područja Jasenovca, objavio je Radio Novska na Facebooku uz fotografije vrijednih djelatnika koji mijese tijesto i peku slastice.

Ronioci sačuvali nasip od urušavanja

20.15Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) izvijestila je u ponedjeljak popodne da su ronioci u ekstremnim uvjetima spriječili urušavanje nasipa kod Tanca na Uni.

POGLEDAJTE VIDEO

U gotovo nemogućim uvjetima, s vrlo niskom temperaturom vode od sedam stupnjeva i nikakvom vidljivosti, ronioci su više od dva sata proveli u vodi u kojoj im je prijetilo pothlađivanje kako bi na kritičnome mjestu na nasipu spriječili daljnje urušavanje, priopćio je HGSS.

Naime, nešto poslije 12 sati tri ronioca iz Karlovca uz jednog člana Kluba podvodnih aktivnosti Vodomara stigli su na mjesto zarona na nasip između Uštica i Tanca. Budući da se radilo o odronu i urušavanju ceste, bilo je potrebno ojačati nasip uz koji ide cesta. Ronioci su razvukli deset cerada dugih deset metara i širokih četiri metra sa strane nasipa izloženog vodi te su tako ojačali nasip i zaustavili prodiranje vode i moguće potpuno urušavanje ceste.

Nakon toga ronioci su se uputili kilometar dalje kako bi na još jednoj kritičnoj točki pripremili moguću sanaciju, navodi HGSS.

Zatvorili cestu državnu cestu Sisak-Popovača

19.00 - Zbog prelijevanja savske vode preko državne ceste (D36) Sisak - Popovača, Hrvatske su ceste u dogovoru sa Stožerom zaštite i spašavanja Sisačko-moslavačke županije, donijele odluku o privremenom zatvaranja te prometnice za sav promet. 

Promet će biti obustavljen od ponedjeljka, 19. ožujka u 19 sati do utorka, 20. ožujka u 7 sati.  To znači da će jedina prometna veza između posavskog i moslavačkog dijela županije biti potpuno prekinuta. Najbliži obilazni alternativni pravac je preko Ivanić Grada i Martinske Vesi. Ovisno o uvjetima koji će biti na trenu, Stožer će u utorak donijeti odluku o daljnjoj regulaciji prometa.

Do prelijevanja vode preko prometnice u šumi Brezovica, došlo je zbog sve veće količine savske vode koja se pušta u retenciju Lonjsko polje.

Brođani strahuju: Vodeni val dolazi im u četvrtak

18.20 - Brođani s određenom dozom straha iščekuju nadolazeći val koji će uskoro proći kroz Jasenovac i poći prema Slavonskom Brodu. Očekuje se da bi kroz Slavonski Brod trebao proći u četvrtak ili petak.

- Opravdano je što se ljudi plaše kada vide ovako veliku vodu, ali ih uvjeravamo da smo poduzeli sve kako bi im pomogli ako za to bude potrebno. Prema nekim procjenama još se očekuje da vodostaj rijeke Save kod Slavonskog Broda poraste još oko 20 centimetara, što bi trebalo iznositi oko + 850 centimetara i to bi po nas bio najbolji scenarij - rekao je Stjepan Bošnjaković, dožupan Brodsko-posavske županije i prvi čovjek Stožera za obranu od poplave. 

POGLEDAJTE GALERIJU

19
| Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

S vodom i vatrom sve može poći po zlu, a to najviše ovisi od pritoka koje dolaze iz Bosne i Hercegovine, jer one pune Savu.

- Snijeg koji je pao u ponedjeljak, kao i ovaj koji se očekuje u srijedu ne bi trebao napraviti veće probleme, kiša bi bila najopasnija jer ona brzo puni korita rijeka s obzirom da je zemljište nakon obilnog snijega jako natopljeno jer je u samo nekoliko dana temperatura s – 15 narasla na + 15 stupnjeva - rekao je Stjepan Bošnjaković.

Sazvali sjednicu Stožera civilne zaštite RH

15.55. - ''S porastom temperatura zraka u prvoj polovici mjeseca ožujka započelo je intenzivnije topljenje velikih količina snijega, a što je dovelo do porasta vodostaja rijeka na cjelokupnom području Republike Hrvatske. Trenutačno najsloženija situacija je na području Sisačko-moslavačke, Karlovačke, Ličko-senjske, Brodsko-posavske i Zagrebačke županije.

POGLEDAJTE GALERIJU SNIMAKA IZ ZRAKA

5
| Foto: čitatelj 24sata/Facebook

Na zahtjev načelnika Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, ravnatelja DUZS-a Dragana Lozančića, za danas u 20:00 sati sazvana je sjednica Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske na temu obrane od poplava te praćenja razvoja situacije i poduzimanja odgovarajućih mjera.

DUZS je preko svojih područnih ureda za zaštitu i spašavanje i Županijskih centara 112 u stalnom kontaktu s predstavnicima JLR(P)S te žurnih službi. Kroz stožere civilne zaštite koordinirane su sve aktivnosti između operativnih snaga sustava civilne zaštite za podizanje pripravnosti za slučaj poplava te angažiranja ljudstva i materijalnih sredstava potrebnih za pružanje pomoći ugroženom stanovništvu'', priopćili su iz Državnog ureda za zaštitu i spašavanje. 

Temeljem održanih sjednica i zahtjeva stožera civilne zaštite, za potrebe obrane od poplave na ugrožena područja do sada je iz DUZS-a upućeno:

u Kosinj: 3 čamca aluminjska s opremom, 10 agregata 2,5-5 kw s opremom, 30 prsluka za spašavanje na vodi
u Jasenovac: jedna pumpa visokog kapaciteta
u Karlovac: jedna pumpa visokog kapaciteta i dvije punilice za pijesak s opremom
iz Ravnateljstva za robne zalihe: jedna pumpa visokog kapaciteta (Letovanić) i 2 punilice za pijesak s opremom (Jasenovac, Lipovljani)

U pripremi je:

40 pripadnika Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite i Državne vatrogasne intervencijske postrojbe
20 pumpi za vodu
20 agregata
3 pumpe visokog kapaciteta (preko Robnih zaliha)
4 čamca s opremom

'Strahujem, ne može se ni spavati'

15.23 - Kad sam ovo jutros vidjela... što da vam kažem, katastrofa. Došli su mi s pumpama izbacivati vodu iz kuće, i od tamo pomalo izlazi. Strahujem od sutrašnjeg vala, ne može se ni spavati. Pomogli su mi sinovi i susjedi. Kokice sam morala staviti sve zajedno na povišeno, tijesno im je, ali moram ih spasiti - kazala je gospođa Milena, mještanka sela Uštica kod Jasenovca. 

POGLEDAJTE VIDEO:

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU: 

21
| Foto: Ilustracija/Robert Anic/PIXSELL

Mještanin Trebeža: Nije me strah, ali što će biti sutra?

14.10 - Kuća Mije Krizmanića (71) iz mjesta Trebež kod Jasenovca jedna je od najugroženijih. Kod njega su došli vatrogasci koji ispumpavaju vodu kako ne bi ušla u staju gdje Mijo ima krave i ovce. 

- Nije me strah jer je vojska podigla zečje nasipe. No, ne znam što će biti sutra jer se očekuje vrhunac vodenog vala, kaže Krizmanić.

Nasipi su podignuti do 950 cm, a trenutačni vodostaj  Save u Jasenovcu iznosi 920 cm s tendencijom daljnjeg porasta.

Plenković: Nadam se da neće doći do pucanja nasipa

14.05 - Nijedna kuća nije poplavljena, ovo je dokaz da je sustav domovinske sigurnosti na visokoj razini. Od srca vam zahvaljujem, radite jako puno i svugdje. Nadam se da neće doći do pucanja nasipa. Na nama je da pokušamo osigurati brzu sanaciju, rekao je premijer Andrej Plenković nakon sastanka u Jasenovcu.

13.29 - Ministar obrane Damir Krstičević na sastanku u Jasenovcu izjavio je da imamo snage i sposobnosti u borbi s poplavama no istaknuo je kako je važno reagirati na vrijeme. Ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić rekao je da će se sve raspoložive snage usmjeriti prema Jasenovcu, ali da će se pratiti i ostala ugrožena područja. 

13.07 - Vodostaj u Jasenovcu, prema mjerenju u 13 sati, ponovno je porastao i sada iznosi 919 centimetara. Porasla je i Sava u Staroj Gradiški gdje su na snazi izvanredne mjere obrane od poplava. Vodostaj iznosi 840 centimetara. Raste i Sava u Davoru, 970 cm, Slavonskom Kobašu 873 cm, Slavonskom Brodu 814 cm. 

Voda u Karlovcu ispravna za piće

13.03 - S obzirom da su tijekom nedjelje na području Logorišta uslijed visokog vodostaja izbijale podzemne i kanalizacijske vode pitali smo karlovačku tvrtku Vodovod i kanalizacije, koja distribuira pitku vodu kakva je ispravnost vode na tom području, kao i na cijelom Karlovačkom području. 

- Visoki vodostaji rijeka, odnosno poplave nisu utjecali na kvalitetu (zdravstvenu ispravnost) pitke vode niti na stabilnost i kontinuitet vodoopskrbe. Kao i inače, redovito se provodi analiza zdravstvene ispravnosti pitke vode i u tom smislu nema odstupanja. Shodno tome, nema preporuka za građane, odnosno vodu mogu nesmetano, ali naravno racionalno koristiti, a isto vrijedi i za Logorište. 

Tamo je zbog velikog prodora oborinskih voda u sustav javne odvodnje došlo do njihova izlijevanja, jer se radi o prevelikoj količini. Takve situacije ni na koji način ne utječu na pitku vodu. - odgovorila nam je Maja Božić, glasnogovornica  gradske tvrtke Vodovod i kanalizacije.
 

12.35 Predsjednik Vlade Andrej Plenković stigao je u Jasenovac.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kritično kod Jasenovca: Cesta pukla, na teren poslali i ronioce, premijer Plenković posjetio ugroženi Jasenovac Više na http://bit.ly/2G2gNj7 Reporteri: Luka Negovetić, Ivan Jajčević

Posted by 24sata on 19. ožujka 2018

Na terenu je 191 hrvatski vojnik

12.08 - U obrani od poplava na području Letovanića, šume Brezovica i Jasenovca pomaže 191 pripadnik Hrvatske vojske s pet teretnih vozila i dva motorna čamca, priopćio je MORH. Na području Letovanića na izgradnji zečjih nasipa angažirano je 108 vojnika s tri teretno-terenska motorna vozila i dva motorna čamca, a na području šume Brezovica na cesti Sisak – Popovača 20 vojnika s jednim teretnim motornim vozilom, gdje se očekuje dolazak još 53 vojnika.

Također, na području Letovanića angažirano je 10 pripadnika Hrvatske vojske s jednim teretnim motornim vozilom.

Izvanredne mjere na području Stare Gradiške

12.07 - Na području Stare Gradiške na snazi su izvanredne mjere obrane od poplave.

Pogledajte što kaže Velimir Paušić, načelnik općine: 

Na području Stare Gradiške su izvanredne mjere obrane od poplave. Velimir Paušić, načelnik općine Reporter: Franjo Lepan

Posted by 24sata on 19. ožujka 2018

Za puknuće ceste kriva voda, ali i kamioni?

11.47 - Kako neslužbeno doznajemo, za propadanje ceste kod Jasenovca, osim razornog djelovanja vode, krivi su i kamioni koji su ondje prolazili zadnjih nekoliko dana. Inače, njima je ondje zabranjen prolazak zbog njihove težine. Vozači su kršili zabranu kako bi čim prije prošli tim krajem zbog opasnosti od poplave. U 12.30 počinje sastanak kriznog stožera u Jasenovcu nakon kojeg će se znati više informacija od sljedećim akcijama svih službi.

Kod Karlovca voda nije ušla u kuće, u Kosinju i dalje dramatično

11.28 - Na području Karlovca poplavljeno je nekoliko prometnica i nekoliko naselja je odsječeno, no voda nije ušla niti u jednu kuću, a vodostaj Kupe pada pa se vjeruje da se niti voda na prometnicama neće još dugo zadržati. Zapovjednik JVP Karlovca, Miroslav Rade u ponedjeljak nam je nakon obilaska naselja Šišljavić rekao kako su vatrogasci na terenu, te da nije zabilježen nikakav problem, niti ulazak vode u stambene objekte. Dodaje da vodostaj Kupe opada, te da na to području ne prijeti niti opasnost od zaobalnih voda.    

rijeke

11.16 - U Kosinjskoj dolini poplavljeno je pedesetak kuća, ljudima pomažu pripadnici Civilne zaštite, a općinski  Stožer civilne zaštite temeljem jučer proglašenog izvanrednog stanja za šest naselja, uputio u ponedjeljak dopis Županijskom stožeru da izda nalog za angažiranje Hrvatske vojske na čišćenju šumskih cesta.

Načelnik Stožera Mihael Kurteš, rekao je Hini da je riječ o šumskim cestama Vaganac-Podjelar i Pazariški Bakovac-Kosinjski Bakovac, koje su važne zbog hitnih potreba te dopreme goriva i druge robe u poplavljeno naselje Kosinjski Bakovac.

- Noćas je vodostaj narastao za 40 centimetara, voda se dizala sedam do osam centimetara na sat, ali je srećom rast usporen pa sada raste centimetar ili dva. Koliko će još rasti tek ćemo vidjeti s obzirom da je pao snijeg, a ne kiša", rekao je Kurteš i pojasnio da je sada rijeka Lika u naseljima dva metra viša nego što je to uobičajeno,

11.02 - Predsjednik Vlade  Andrej Plenković posjetit će danas područje Jasenovca, gdje su od jučer proglašene izvanredne mjere obrane od poplave, priopćila je Vlada. Uz premijera bit će potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.  Plenković će u 12.30 sati  sudjelovati na sastanku Kriznog stožera 

Pukla cesta kod Jasenovca

10.45 - Vrhunac vodnog vala na jasenovačkom području očekuje se tijekom utorka. Kako javlja N1, u Uštici kraj Jasenovca pukla je cesta i stvorila problem za nasip koji će trebati zaštititi kako ne bi puknuo. Angažirani su i ronioci koji će staviti membranu na nasip.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:05

U 12 sati u Jasenovcu će biti sastanak županijskog Stožera civilne zaštite, na kojem će sudjelovati i potpredsjednik Vlade ministar obrane Damir Krstičević i predstavnici Oružanih snaga Republike Hrvatske.  

Porast vodostaja Save uzrokovan je i prihvaćanjem velikih količina vode nabujale Une. Na jasenovačkom području zbog rekordnog vodostaja od jučer su na snazi izvanredne mjere obrane od poplava. 

Stanje je posebno kritično u Trebežu, mjestu gdje je desetak obiteljskih kuća okruženo vodom, a hrana i druge namirnice mještanima se dostavljaju čamcima. Stanovnici tih kuća ne žele biti evakuirani što braniteljima otežava posao. 

Mještanima, djelatnicima vodoprivrednih tvrtki, pripadnicima HGSS-a iz Novske, vatrogascima i drugima, i nadalje pomaže oko 150 pripadnika Hrvatske vojske, koji su angažirali i nužnu mehanizaciju, čamce i amfibiju. 

Iz MORH-a navode da je trenutno na području Jasenovca, u mjestu Uštica, angažirano 111 pripadnika Hrvatske vojske, kao pomoć civilnom stanovništvu u obrani od poplava. 

Voda došla do kuća u prigradskim naseljima Siska

Na sisačkom području Sava stagnira. Međutim, vodostaj Kupe na sisačkom području još je u laganom porastu, pa su u ugroženim pokupskim mjestima, Letovaniću, Starom Brodu i Žažini i nadalje na snazi izvanredne mjere obrane od poplava. 

Kako javlja HRT, voda iz Odranskog polja došla je do kuća u prigradskim naseljima Siska.  Školska ulica u Selima je potopljena. Vodostaj Odre i dalje je u porastu.

 

Sava kod Jasenovca narasla na 917 cm!

Rijeka Sava kod Jasenovca nastavlja rasti, a na snazi je izvanredno stanje. Vodostaj u 9 sati iznosio je 917 centimetara što je za čak 10 centimetara više od rekorda iz 1970. godine.

Sve su službe spremne da u slučaju potrebe evakuiraju stanovnike poplavljenih kuća. Pripadnici HGSS-a i Crvenog križa stanovnicima hranu i druge potrepštine dovoze čamcima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:00

U obrani od poplava u Jasenovcu, Trebežu i Letovaniću u nedjelju je sudjelovalo 180 vojnika, 20 motornih vozila, pet čamaca, tri pumpe i jedna amfibija, priopćio je MORH.

Prestigla maksimum: Vodostaj Save kod Jasenovca je 909 cm
Prestigla maksimum: Vodostaj Save kod Jasenovca je 909 cm

Načelnica Općine Jasenovac, Marija Mačković, rekla je kako su morali nadograđivati neke zečje nasipe.

- Još uvijek se podiže razina obrane od poplave. Sustav obrane se još nadograđuje u naselju Uštica. Dio sumnjivih područja u Košutarici je saniran. Nadograđuju se nasipi i u mjestu Mlaka, a Trebež je završen. Dežura se. Na terenu su djelatnici Hrvatskih coda, Državni ured za zaštitu i spašavanje, vojska, vatrogasci, policija, mještani. Svi rade maksimalno da se obranimo od poplava - rekla je Mačković za 24sata, ali nije se usudila išta točno predviđati.

stozer

Rast će do 930 cm?

- Spominje se da će maksimalna razina vodostaja biti oko 930 centimetara, ali tek ćemo u ponedjeljak i utorak znati više. Sutra u 12 imamo sastanak Stožera za obranu od poplava - dodala je. 

Iz mjesta Uštica, gdje se još uvijek nadograđuje sustav obrane, javio nam se čitatelj.

U Kosinju poplavljeno 30 kuća, Sava opasno prijeti Jasenovcu
U Kosinju poplavljeno 30 kuća, Sava opasno prijeti Jasenovcu

- Voda svakog sata sve više pristiže. Došli su iz vodoprivrede i Hrvatskih voda i moramo u noćnim satima dizati zečje nasipe. Voda nasreću nije blizu kuća, ali pune se vreće i izvanredno je stanje - priča nam čitatelj koji sa mještanima i vatrogascima gradi nasipe.

Sava nezaustavljivo raste i kod Stare Gradiške, Davora, Slavonskog Kobaša, Slavonskog Broda...

U Kosinju i dalje kritično

U nedjelju poslijepodne u Gospiću i široj okolici počeo je padati gust i mokar snijeg, što pogoršava već nepovoljne hidrološke prilike koje uzrokuju poplavu u Kosinju u općini Perušić.

Tako vodostaj u donjem toku rijeke Like raste od 5 do 8 centimetara na sat i, kako se doznaje u Stožeru Civilne zaštite Općine Perušić, na tom je području sada poplavljeno više od 50 kuća i gospodarskih objekata.

U Petrinji strepe od odrona, u Kosinju po hranu idu čamcima
U Petrinji strepe od odrona, u Kosinju po hranu idu čamcima

Tijekom cijelog dana više od 60 operativaca pomaže ugroženom stanovništvu u opskrbi agregatima za struju i izvlačenju namještaja iz nižih dijelova kuća koji još nisu pod vodom.

Iz Ureda ličko-Senjskog Župana Darka Milinovića  danas je objavljena  Odluka o proglašenju izvanrednog stanja na poplavljenom području Kosinja u Općini  Perušić.

U Karlovcu je najgore prošlo

Karlovčani su odahnuli, najveća opasnost je prošla, no borba sa zaobalnim, podzemnim i kanalizacijskim vodama traje i dalje. Vodeni val je u nedjelju sredinom dana prošao kroz Karlovac. Box barijere su zadržale nabujale vode i obranile Karlovčane. Poplavljenih kuća nema. Zbog vrlo visokog vodostaja u brojna dvorišta su tijekom nedjelje nadirale podzemne i kanalizacijske vode koje su ispumpavale brojne vatrogasne ekipe DVD i JVP, te radnici i kooperanti Hrvatskih voda koji su crpili zaobalne i podzemne vode uz privremene nasipe i uz kuće.

Vodostaji rijeka su od nedjelje poslijepodne u laganom padu, a na obje rijeke su na snazi izvanredne mjere obrane od poplave. Kupa se spustila za 31 centimetara i u ponedjeljak u 9 sati njen je vodostaj pao na 748 centimetar. Korana je niža za 23 centimetara, spustila se na 759 centimetara. Cijelu noću su na terenu vatrogasne snage, te radnici i kooperanti Hrvatskih voda vršili prepumpavanje zaobalnih i podzemnih voda preko privremeno izgrađenih nasipa. 

- Vatrogasne ekipe na području Karlovca su cjelodnevno angažirane na prepumpavanju vode,  javlja Centar 112.  

Zbog izlijevanja vode na kolnike poplavljene su brojne ceste i neka naselja su odsječena. Zbog vode na kolniku za sav promet su zatvorene; državna cesta D 36 Karlovac - Pisarovina u mjestu Koritinja i u Rožen Bregu, županijska cesta Donje Mekušje - Kobilić, te lokalne ceste Brođani - Brežani, Utinja - Slunjski Moravci, te lokalna cesta kroz naselje Karasi, kao i nerazvrstane ceste u Ulici Sv. Florijana u Gradcu, te Cerovac Vukmanićki - Rilj i Gornje Mekušja - Kamensko. 

Sinoć je i na Karlovačkom području palo malo snijega, tek tri centimetra i on ne stvara veće poteškoće u prometu, a zimski uvjeti su u nedjelju od 19.40 sati nastupili na državnoj cesti D1 Zagorje - Grabovac, dok su na autocesti A6 između čvorova Bosiljevo 2 - Kikovica ukinuti jutros od 9 sati.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 222
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..