News

Komentari 189

Danas sastanak znanstvenika i Plenkovića: Treba li otvoriti kafiće i restorane 15. veljače?

Danas sastanak znanstvenika i Plenkovića: Treba li otvoriti kafiće i restorane 15. veljače?

Bunt u Hrvatskoj radi mjera je sve izraženiji, a naročito su nezadovoljni poduzetnici, pogotovo ugostitelji, koji su radi toga i prosvjedovali prošli tjedan u Zagrebu

Andrej Plenković danas ima sjednicu sa Znanstvenim savjetom Vlade na kojem će se među ostalim govoriti o mogućem popuštanju mjera 15. veljače. Prije svega će to zanimati ugostitelje, koji već tjednima pozivaju da im se dozvoli rad barem na teresama.

Iz vlade i Stožera su naime ranije najavili da bi sljedećeg ponedjeljka moglo doći do popuštanja mjera, ukoliko se nastave pozitivni trendovi koje Hrvatska trenutno ima, a to je značajan pad broja oboljelih od korona virusa. 

ODGOVORITE U NAŠOJ ANKETI: TREBA LI OTVORITI KAFIĆE I RESTORANE?

No koje bi se mjere točno trebale popustiti i koliko, još uvijek se ne zna, a mnoge europske zemlje postepeno ukidaju neka ograničenja, ali treba napomenuti da je riječ o ograničenjima koje Hrvatska nije ni imala, poput policijskog sata.

No, bunt u Hrvatskoj radi mjera je sve izraženiji, a naročito su nezadovoljni poduzetnici, pogotovo ugostitelji, koji su radi toga i prosvjedovali prošli tjedan u Zagrebu.

Epidemiolozi pak stalno upozoravaju na nove sojeve koji su se pojavili, a iako u Hrvatskoj nije zabilježen dosad nijedan slučaj novih sojeva, stalno pozivaju na oprez, pa će biti zanimljivo čuti što će se na sastanku sa Savjetom odlučiti.