News

Komentari 118

'Savjetujem Karamarku da ne radi pompu oko kadroviranja'

'Savjetujem Karamarku da ne radi pompu oko kadroviranja'

Karamarku je poručio i da ne zna tko je Daniel Markić, koji se posljednjih dana spominje kao potencijalni nasljednik Dragana Lozančića na mjestu ravnatelja SOA-e

Ivić Pašalić se putem svog Facebooka obrušio na šefa HDZ-a i prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka. Poručio mu je da ne radi toliko pompu oko kadroviranja u MUP-u napominjući da ga mnogi doživljavaju kao "čovjeka represivnog aparata".

Karamarku je poručio i da ne zna tko je Daniel Markić, koji se posljednjih dana spominje kao potencijalni nasljednik Dragana Lozančića na mjestu ravnatelja SOA-e. Njega je navodno premijer Tihomir Orešković predložio u dogovoru s Ivićem Pašalićem, što je Karamarku neprihvatljivo. Šef HDZ-a u subotu je kazao kako on ima svoja dva kandidata, ali imena nije želio otkriti.

Objavu prenosimo u cijelosti:

"Nalazim se na drugom kraju svijeta, u SAD-u , došavši u posjet sinu Dominiku koji živi i radi u San Francisku.Otvorivši portale gledam zanimljivosit iz Domovine. Vidio sam i nekollko poziva na mobitelu, uz ostalo i poznati brojevi nekih novinara. Kako mi je nezgodno telefonirati, a predpostavljam što su me htjeli pitati, a kako ne bi ostali bez odgovora, evo nekoliko rečenica komentara o imenovanjima u Središnjoj obavještajnoj agenciji. Ako je ikome bitno što ja mislim o tome, i da sam u priliici savjetovati, rekao bih vrlo jasno svoje mišljenje.

Premijeru bih savjetovao da riješi tu trakavicu oko čelnog čovjeka službe, te da s Predsjednicom države i čelnim ljudima parlamentarne većine pronađu najbolje rješenje u datim okolnositima. Mislim da je još važnije rješenje čelnog čovjeka koji će nadzirati rad službe. Ako bi to bila čestita osoba od općeg javnog povjerenja, tada bi nestali strahovi da će eventualno isključivo političko imenovanje šefa službe dovesti do zloporaba. To bi bila jasna poruka svima zainteresiranima da im ne padne na pamet, tko god bio šef službe, bilo kakvo rubno djelovanje.

Gospodinu Karamarku bih savjetovao da ne radi toliku pompu oko kadriranja u službi i MUP-u. Naime, bez obzira na sve, toliko javno inzistiranje na ovim pitanjima, postavljaju logično protupitanje, da li je to uistinu najvažnije pitanje za Hrvatsku danas, te koji su stvarni motivi za takav pristup.Nemojte zaboraviti da Vas mnogi doživljavaju kao čovjeka represivnog aparata. Velika većina ljudi pak traži da se krenu ozbiljno rješavati najvažnija pitanja životnog standarda i radna mjesta. Usput, ne znam tko je Daniel Markić.

Zaključno želim reći da ne treba precjenjivati ulogu, moć i važnost službe, te da je izgubljeno previše vremena, živaca i energije na to pitanje. Umjesto toga, molim Vas imenujte sto prije čelne ljude u HBOR-u i sličnim institucijama, jer poduzetnici zbog toga već mjesecima ne mogu realizirati kredite za nova radna mjesta. Ne zaboravite, to je ipak najvažnije."

 

Najčitaniji članci