Obavijesti

News

Komentari 118

'Savjetujem Karamarku da ne radi pompu oko kadroviranja'

'Savjetujem Karamarku da ne radi pompu oko kadroviranja'
1

Karamarku je poručio i da ne zna tko je Daniel Markić, koji se posljednjih dana spominje kao potencijalni nasljednik Dragana Lozančića na mjestu ravnatelja SOA-e

VIDEO

Ivić Pašalić se putem svog Facebooka obrušio na šefa HDZ-a i prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka. Poručio mu je da ne radi toliko pompu oko kadroviranja u MUP-u napominjući da ga mnogi doživljavaju kao "čovjeka represivnog aparata".

Karamarku je poručio i da ne zna tko je Daniel Markić, koji se posljednjih dana spominje kao potencijalni nasljednik Dragana Lozančića na mjestu ravnatelja SOA-e. Njega je navodno premijer Tihomir Orešković predložio u dogovoru s Ivićem Pašalićem, što je Karamarku neprihvatljivo. Šef HDZ-a u subotu je kazao kako on ima svoja dva kandidata, ali imena nije želio otkriti.

Objavu prenosimo u cijelosti:

"Nalazim se na drugom kraju svijeta, u SAD-u , došavši u posjet sinu Dominiku koji živi i radi u San Francisku.Otvorivši portale gledam zanimljivosit iz Domovine. Vidio sam i nekollko poziva na mobitelu, uz ostalo i poznati brojevi nekih novinara. Kako mi je nezgodno telefonirati, a predpostavljam što su me htjeli pitati, a kako ne bi ostali bez odgovora, evo nekoliko rečenica komentara o imenovanjima u Središnjoj obavještajnoj agenciji. Ako je ikome bitno što ja mislim o tome, i da sam u priliici savjetovati, rekao bih vrlo jasno svoje mišljenje.

Premijeru bih savjetovao da riješi tu trakavicu oko čelnog čovjeka službe, te da s Predsjednicom države i čelnim ljudima parlamentarne većine pronađu najbolje rješenje u datim okolnositima. Mislim da je još važnije rješenje čelnog čovjeka koji će nadzirati rad službe. Ako bi to bila čestita osoba od općeg javnog povjerenja, tada bi nestali strahovi da će eventualno isključivo političko imenovanje šefa službe dovesti do zloporaba. To bi bila jasna poruka svima zainteresiranima da im ne padne na pamet, tko god bio šef službe, bilo kakvo rubno djelovanje.

Gospodinu Karamarku bih savjetovao da ne radi toliku pompu oko kadriranja u službi i MUP-u. Naime, bez obzira na sve, toliko javno inzistiranje na ovim pitanjima, postavljaju logično protupitanje, da li je to uistinu najvažnije pitanje za Hrvatsku danas, te koji su stvarni motivi za takav pristup.Nemojte zaboraviti da Vas mnogi doživljavaju kao čovjeka represivnog aparata. Velika većina ljudi pak traži da se krenu ozbiljno rješavati najvažnija pitanja životnog standarda i radna mjesta. Usput, ne znam tko je Daniel Markić.

Zaključno želim reći da ne treba precjenjivati ulogu, moć i važnost službe, te da je izgubljeno previše vremena, živaca i energije na to pitanje. Umjesto toga, molim Vas imenujte sto prije čelne ljude u HBOR-u i sličnim institucijama, jer poduzetnici zbog toga već mjesecima ne mogu realizirati kredite za nova radna mjesta. Ne zaboravite, to je ipak najvažnije."

 

 

Nalazim se na drugom kraju svijeta, u SAD-u , došavši u posjet sinu Dominiku koji živi i radi u San Francisku.Otvorivši...

Posted by Ivić Pašalić on Sunday, March 20, 2016
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"