News

Komentari 2

Savršeno su glumili ljubavnike, a postali su - najbolji prijatelji

Savršeno su glumili ljubavnike, a postali su - najbolji prijatelji

Leonardo DiCaprio možda mijenja cure kao čarape, no jednu ženu ne mijenja već pune 23 godine. To je njegova prijateljica Kate Winslet. Ona je emocionalna konstanta u njegovom životu.

Na ekranu je njihova ljubav blistala i očarala gledatelje širom svijeta, no u stvarnom životu zaljubljeni parovi u filmu bili su samo prijatelji. Neki se čak nisu dobri ni slagali. Donosimo vam feljton o velikim filmskim ljubavima koje se, kako je čest slučaj u Hollywoodu, nisu nastavile i kad su se kamere ugasile...

Kao mladi ljubavni par Jack i Rose, snimajući filmski hit 'Titanic', bili su zaljubljeni preko ušiju, no u stvarnom životu Kate Winslet i godinu dana stariji Leonardo DiCaprio bili su  isključivo, i još uvijek jesu, jako dobri i bliski prijatelji.

Njihovo prijateljstvo počelo je te 1997. godine, kada su punih sedam mjeseci snimali Titanic i premda su u njemu bili ljubavnici, u stvarnom životu jedno prema drugome  nikada nisu gajili te vrste simpatije.


Ipak, u početku se o njima šuškalo da ih veže više od prijateljstva, no to je uobičajena praksa kada se dvije velike zvijezde nađu na istom setu.

Pomogao joj je na snimanju

-  Bili smo oboje jako mladi i, nasreću, nikada nismo gajili simpatije jedno prema drugom u tom smislu. Znam da to niste željeli čuti, ali to je zaista istina -  otkrila je Kate Winslet u  u jednom od svojih intervjua dvadesetak godina kasnije, prisjećajući se snimanja filma. Iako su proveli sate i sate snimajući, ali i odmarajući se od napornih scena, među njima,  priznala je tada, nikada nije zaiskrilo. Ali su razvili blisko prijateljstvo koje traje i dan-danas.

Već 23 godine tako je u životu velikog zavodnika Leonarda DiCaprija, poznatog kao ljubitelja uglavnom dugonogih i plavokosih manekenki, koje često mijenja, Kate ostala jedina žena koju ne može zamijeniti niti jedna druga.

Kate je u intervjuima često isticala kako joj je Leonardo pomogao u borbi s niskim samopoštovanjem tijekom snimanja Titanica. Scena u kojoj Jack, odnosno Leonardo, crta njezin golišavi  portret bila im je prva zajednička u cijelom filmu.

Kad je Kate saznala da će ispred njega morati biti gola, obukla je samo kaput te ga rastvorila ispred glumca kako  bi izbjegli neugodnosti kad se upale kamere. I to je očito bilo dovoljno da započne njihova prekrasna prijateljska priča.

On je spasio od očaja nakon smrti majke

Par je ponovno udružio glumačke snage 2008. godine u filmu "Put oslobođenja", u kojem su glumili bračni par. Redatelj tog filma bio je njezin Katein bivši muž Sam Mendes. 

Revolutionary Road

Nakon snimanja Leonardo je prijateljici poklonio prsten s ugraviranim riječima koje su do danas ostale tajna.

Kad je glumica osvojila Zlatni globus za spomenutu ulogu, dirljivim riječima zahvalila je Leu na prijateljskoj podršci, dok je on njoj uputio nekoliko poljubaca. Kad je pročitano njezino  ime, Kate je prvo zagrlila Leonarda, a zatim supruga.

Glumica iza sebe ima dva razvoda, i trenutno je u trećem braku. No, u trenucima kad je bila sama Leonardo joj je pomagao s djecom kako bi stigla ispuniti sve poslovne obveze. 

88th Academy Awards - Arrivals - LA

Kad se 2012. godine treći put udavala, Leonardo ju je otpratio do oltara, a kad joj je majka umrla od raka, glumica je otkrila kako ju je upravo on spasio od očaja.

A kad je Leo 2016. godine napokon primio svog prvog Oscara za film "Povratnik", na crveni tepih stigao je s Kate, koja je suznih očiju pratila njegov govor i preuzimanje zaslužene nagrade. 

Najčitaniji članci