News

Komentari 3

Sberbank uvodi tromjesečnu odgodu otplate rata kredita

Sberbank uvodi  tromjesečnu odgodu otplate rata kredita

U razdoblju moratorija klijenti neće biti dužni plaćati anuitete kredita koje imaju u Sberbank. Zahtjev za moratorij mogu poslati online putem ili poštom u razdoblju od 1.4.2020. do 30.6.2020. godine

I Sberbank svojim klijentima, građanima i tvrtkama, želi pomoći u ovom teškom i izazovnom razdoblju koje je utjecalo na njihov život i poslovanje te je pripremila mjere za olakšanje otplate njihovih financijskih obveza.

Za građane je Banka je odlučila uvesti tromjesečnu odgodu otplate odnosno moratorij na kredite klijenata koji su do sada bili uredni u otplati, uz produljenje roka otplate kredita za tri mjeseca.

U razdoblju moratorija klijenti neće biti dužni plaćati anuitete kredita koje imaju u Sberbank. Zahtjev za moratorij mogu poslati online putem ili poštom u razdoblju od 1.4.2020. do 30.6.2020. godine. U razdoblju moratorija klijenti ne plaćaju niti glavnicu niti kamatu po kreditu. Kamata po kreditu će se obračunavati te će Banka po isteku tromjesečnog moratorija nenaplaćenu obračunatu kamatu za vrijeme moratorija rasporediti na preostale anuitete do kraja otplate kredita. Konačan datum otplate kredita će biti prolongiran za tri mjeseca moratorija. Zahtjev za tromjesečni moratorij klijent može pronaći na www.sberbank.hr kao i sve ostale potrebne informacije za odgodu plaćanja financijskih obveza.

Poslovni subjekti klijenti Sberbank zahtjev za korištenje mjera Vlade Republike Hrvatske također mogu podnijeti online, putem Fina portala MJERE, a za sve potrebne informacije mogu se obratiti i svom referentu u Banci.

Najčitaniji članci