Obavijesti

News

Komentari 35

Scene kao iz rata: Kralj droge nije se htio predati bez borbe

Scene kao iz rata: Kralj droge nije se htio predati bez borbe
13

Uhićenje El Chapa bila je prava borba, a da je tako pokazuju i fotografije stana te podzemnih prostorija u kojima se poznati diler zabarikidario satima prije uhićenja

VIDEO

Uhićenje kralja droge El Chapa bila je prava borba policije i kriminalaca , a da je tako pokazuju i fotografije stana te podzemnih prostorija u kojima se poznati diler zabarikadirao satima prije uhićenja.

Zidovi izbušeni mecima , podovi umazani krvlju i potpuno demolirana kuća dokaz su da se za uhićenje "dilera broj 1" vodila velika bitka. Tom prilikom marinci su ubili šestero članova zloglasnog kartela Sinaloa, a šestero ih je uhićeno.

POGLEDAJTE VIDEO: Nemilosrdna akcija hvatanja Guzmana

Pokretanje videa...

24sata Video 00:56

El Chapo je u ključnom trenutku izveo svoj posljednji bijeg - iza ogledala u svom skrovištu otvorio je prolaz do tajnog hodnika koji vodi u dugački tunel.

Tamo je El Chapo imao sve što mu treba za preživljavanje - svjetla, zidove obložene drvom, betonske podove i metalna vrata za sigurnost. No, jednu stvar nije mogao spriječiti, a to je nadiranje oborinskih voda.

Kada je zbog olujnog nevremena praćenog jakom kišom voda ispunila tunel i "došla do grla", El Chapo se dao u bijeg. Prvo je ukrao jedan automobil pa zatim drugi, a marinci su ga, nakon potjere, uspjeli uhititi na autocesti.

REUTERS

Kralj droge tijekom trajanja policijske akcije bio je dobro skriven u svom tunelu . Policiji je trebalo sat i pol vremena da nađe ulaz u sklonište koji se nalazio iza ogledala u ormaru punom odjeće.

Naravno, poznati kriminalac pobjegao je prije njihova ulaska , ali u automobilskoj potjeri ovoga puta je izvukao deblji kraj. Ono što ga sada očekuje je postupak izručenja SAD-u koji bi mogao trajati i do godinu dana.

Podsjetimo, El Chapo je po drugi put iz zatvora Atiplano pobjegao 12. srpnja. Nakon bijega vlasti su otkrile tunel od 1,5 kilometara koji je narkobos iskopao kako bi umaknuo iz strogo čuvanog zatvora.

Bijeg je za meksičke vlasti bio velika sramota jer već su bili upoznati s činjenicom da je upravo El Chapova organizacija najzaslužnija za kopanje krijumčarskih tunela ispod meksičko-američke granice. Nakon tog filmskog bijega, 23 djelatnika zatvora uhićena su pod sumnjom da su narkobosu pružali pomoć.

Iz istog zatvora El Chapo je  prvi put pobjegao 2001. godine i to skrivajući se u košari za rublje. U zatvor je vraćen tek u veljači 2014. nakon što su ga uspjeli locirati u jednom meksičkom ljetovalištu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa