News

Komentari 33

Dosta im je: Oporba pokrenula pitanje povjerenja Pavi Barišiću

Dosta im je: Oporba pokrenula pitanje povjerenja Pavi Barišiću

Podnositelji prijedloga predlažu Hrvatskom saboru da nakon provedene rasprave donese odluku o iskazivanju nepovjerenja ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću

Klub zastupnika SDP-a, zajedno s Klubom zastupnika HNS-a i HSU-a, uputio je u četvrtak u saborsku proceduru prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću, priopćeno je iz SDP-a.

"U obrazloženju prijedloga ističe se kako predmetna analiza ukazuje ne samo da plagiranje predstavlja uobičajen način rada kod ministra Barišića, već i da je ministar Barišić nakon što ga se suoči s činjenicom da je njegov plagijat utvrđen, mijenjao tekstove svojih radova kako bi nevješto prikrio plagiranje", kaže se u priopćenju.

Takvim postupanjem  Barišić, a još više predsjednik Vlade Andrej Plenković, šalju poruku javnosti da u plagiranju nema ničega lošega i da se ne radi o praksi koju treba najoštrije osuditi, navodi SDP.

Podnositelji prijedloga predlažu Hrvatskom saboru da nakon provedene rasprave donese odluku o iskazivanju nepovjerenja Pavi Barišiću.

Najčitaniji članci