News

Komentari 6

SDP još nema kandidata, ali Mišić misli da Klisović može biti novi gradonačelnik Zagreba

SDP još nema kandidata, ali Mišić misli da Klisović može biti novi gradonačelnik Zagreba

Tko god bio kandidat imat će maksimalnu podršku zagrebačkog SDP-a da napravimo čim je moguće bolji rezultat, da se borimo za ulazak drugi krug, a onda nakon toga da i pobijedimo na izborima, kaže Mišić

Potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine SDP-ov Matej Mišić rekao je u srijedu da je siguran da će SDP  imati jakog kandidata za gradonačelnika Zagreba, a ako to bude Joško Klisović vjeruje da može dobiti povjerenje građana, "a dobit će i podršku kolega i borit će se za drugi krug". 

Mišić je novinarima na Zagrebačkom velesajmu gdje se održavala sjednica Gradske skupštine rekao da ankete koje su bile provedene pokazuju da SDP i dalje ima veliko povjerenje birača u Zagrebu. 

- Unutar statističke greške smo između prve i druge stranke u Zagrebu, tako da to nam je zalog, kao i rad naših zastupnika u Gradskoj skupštini i rad Gradske organizacije da idemo po povjerenje birača i po čim je moguće veći broj mandata u Gradskoj skupštini - rekao je Mišić.

Kaže da sa sigurnošću može reći da će u sljedećem mandatu imati "znatno veći broj mandata" u Gradskoj skupštini nego što imaju sada, kada Klub SDP-a broji petero zastupnika. 

Na pitanje hoće li zagrebačka organizacija doista podržati Klisovića budući da se ide u raspuštanje te koja je motivacija Gordana Marasa koji je do jučer vodio organizaciju i kojeg centrala ne želi za kandidata da radi za Klisovića, Mišić kaže da su sličnu situaciju imali prije osam godina kada je Predsjedništvo odlučilo da želi zamijeniti kandidata za gradonačelnika i tada su kandidatu dali maksimalnu podršku, ušao je i u drugi krug, ali nažalost nije uspio pobijediti.  

- Tako da sam siguran tko god bio kandidat imat će maksimalnu podršku zagrebačkog SDP-a da napravimo čim je moguće bolji rezultat, da se borimo za ulazak drugi krug, a onda nakon toga ovisno s kime uđemo u drugi krug da i pobijedimo na izborima - poručio je Mišić. 

Upitan ide li to sve na ruku aktualnom gradonačelniku Milanu Bandiću da ponovno osvoji mandat jer i SDP i HDZ imaju problem s kandidatima, a jedino je Tomislav Tomašević neko novo lice iz platforme Možemo!, Mišić je rekao da je SDP imao najbolju namjeru da opozicija izađe zajedno na izbore i da se suprotstave "duopolu HDZ-a i Bandića koji već godinama zajedno loše upravljaju Zagrebom". 

"Nažalost do tog dogovora nije došlo ne krivnjom SDP-a nego krivnjom nekih drugih faktora na političkoj sceni. Ali, mi idemo dalje - donijet ćemo odluku o kandidatu. Imamo tri mjeseca za predstaviti kandidata, siguran sam da će to biti osoba koja je već poznata javnosti i apsolutno je bez ikakvih afera i koja može odgovoriti na ove izazove i napraviti čim je moguće bolji rezultat, ući u drugi krug i pobijediti", istaknuo je Mišić. 

Na pitanje je li dobro da centrala nameće, Mišić kaže da bi uvijek bilo bolje da Gradska organizacija sama donese odluku. 

"Činjenica je da je Predsjedništvo predložilo, ali činjenica je i da ta odluka nije donesena. Član sam Glavnog odbora i čut ću argumente i moći onda donijeti najbolju odluku kao i ostali članovi Glavnog odbora. Međutim, nama mora biti cilj da jedinstveno uđemo u izbore s kandidatom koji će imati ozbiljne šanse na izborima suprotstaviti se Bandiću i HDZ-u i napraviti čim je moguće bolji rezultat. Prije svega napraviti znatno bolji rezultat nego što trenutno imamo u Gradskoj skupštini te da onda zajedno s partnerskim strankama koje su trenutno u opoziciji stvaramo bolji Zagreb", poručio je Mišić.   

Najčitaniji članci