Obavijesti

News

Komentari 45

SDP-ovca Radetu napali zbog ustaškog murala? Zadarski gradonačelnik Dukić još šuti

SDP-ovca Radetu napali zbog ustaškog murala? Zadarski gradonačelnik Dukić još šuti
2

Natezanje između oporbe i HDZ-ove gradske vlasti u Zadru traje mjesecima, a sve zbog murala vojnika s crnom kacigom i ustaškim grbom. Kulminacija je napad na SDP-ovog Radetu usred bijela dana

VIDEO

Ne znam tko stoji iza napada u Zadru. To nije moj posao. Poručujem kukavicama da nas ne mogu uplašiti. Ja nisam kontaktirao policiju, policija je mogla vidjeti što se dogodilo, rekao je Peđa Grbin za 24 sata, osvrćući se na napad na zadarskog SDP - ovca Daniela Radetu. U petak, dan prije prosvjeda na Markovom trgu, SDP-ovci su išli na stranački skup.

- Šetamo Zadrom, na putu u Kneževu palaču na stranački skup i odjednom se ispred nas stvori maskirani idiot i zalije nas nekom tekućinom. Naravno, taj idiot pobjegao je glavom bez obzira, vjerojatno po nagradu svojim nalogodavcima - napisala je na svom Twitter profilu Mirela Ahmetović.

Još uvijek nepoznat čovjek zalio je SDP-ovca Radetu koji se mjesecima zalagao da se mural koji prikazuju ustaškog vojnika na samom ulazu u grad Zadar, ukloni. Filmska scena nalik na kadrove iz Ratova zvijezda u kojima negativac u crnom korača uz političare i simpatizere stranke dogodila se na gradskom trgu nazvanom po piscu Petru Zoraniću i to netom prije skupa SDP-a. Policija reagira, priopćenjem u kojem se najavljuje istraga.

Policija o napadu na SDP-ovca Radetu: Tragaju za maskiranim čovjekom koji ga je zalio
Policija o napadu na SDP-ovca Radetu: Tragaju za maskiranim čovjekom koji ga je zalio

- Odmah nakon zaprimljenih saznanja o protupravnom i kažnjivom ponašanju nepoznate muške osobe jučer, 16. veljače oko 17.40 sati u Zadru na Trgu Petra Zoranića, policija je započela s kriminalističkim istraživanjem s ciljem utvrđivanja svih okolnosti i relevantnih činjenica događaja, počinjenog na štetu 36-godišnjeg hrvatskog državljanina kojem je na ulici prišao maskirani muškarac te ga prolio nepoznatom tekućinom, a potom se udaljio s mjesta događaja. Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti događaja i tragati za počiniteljem, objavili su iz PU Zadar.

Prvi čovjek grada šuti

Prvi čovjek grada Branko Dukić, o incidentu na političke protivnike, šuti. Ni 24 sata nakon se nije se oglasio, makar priopćenjem u kojem bi javno objasnio je li prihvatljivo da se neistomišljenici napadaju u sred bijela dana u samom centru grada koji je prošao burnu povijesti, promjene država i politika. Naime, sve je krenulo s crtanjem vojnika u crnom koji neodoljivo podsjeća na poraženog ustaškog, a na kacigi ima nacrtan grb koji nije u službenoj upotrebi moderne Hrvatske. Osim grba sporan je i natpis na istovjetnom muralu na kojem piše poruka 'Naša oluja nikad ne prestaje' iako će se sljedeće godine proslaviti puna tri desetljeća od završetka Domovinskog rata. A obilježa na vojniku nemaju veze s Domovinskim ratom. 

U međuvremenu, počinitelji koji se skrivaju iza navijačkih skupina, crtaju nove murale, pa ih je tako u Dalmaciji u kratkom vremenu osvanulo pedesetak. Do sad su samo u Splitu pokazali da obilježja države koja je prodala Dalmaciju i otoke Italiji, nisu dobrodošla. Ono što murali prikazuju nije u skladu s Ustavom Republike Hrvatske u kojem je jasno stoji formulacija da se povijesno pravo hrvatskog naroda na suverenu državu očituje, među ostalim, i u uspostavi temelja državne suverenosti za vrijeme drugog svjetskog rata, izraženoj nasuprot proglašenju NDH.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu