Obavijesti

News

Komentari 7

SDP-ovi sindikalci u petak se sastaju sa šefom Bernardićem

SDP-ovi sindikalci u petak se sastaju sa šefom Bernardićem
1

Na sastanak s predsjednikom stranke Davorom Bernardićem čekaju više od dva tjedna, a u sindikatu kažu da im je cilj zaštita radničkih prava uoči najavljene sistematizacije

VIDEO

Nakon što se početkom godine dio zaposlenih u SDP-u sindikalno organizirao, u petak će se održati prvi sastanak sindikalaca s čelništvom stranke, doznaje se od Marija Ivekovića, predsjednika Novoga sindikata kojemu su se priključili  SDP-ovci.  

Na sastanak s predsjednikom stranke Davorom Bernardićem čekaju više od dva tjedna, a u sindikatu kažu da im je cilj zaštita radničkih prava uoči najavljene sistematizacije i mogućeg rezanja plaća u stranci suočenoj s teškom financijskom situacijom nakon uzastopnog gubitka dvaju parlamentarnih izbora.

Sindikalna podružnica Novoga sindikata u SDP-u zasad ima svega šest članova, a Iveković najavljuje da će i preostalih 50-ak zaposlenih u SDP-u nastojati pridobiti da se učlane u sindikat.

"Za petak u 10 sati u središnjici SDP-a dogovoren je prvi sastanak i nadamo se da će napokon, nakon odugovlačenja vrha stranke, početi normalna komunikacija", rekao je Iveković Hini te dodao kako se nada dogovoru o normalnom socijalnom dijalogu, primjerenom poslodavcu kakav je SDP.

Kako se neslužbeno doznaje, SDP će od Novog sindikata zatražiti da podrži SDP-ov prijedlog zakona o minimalnoj plaći, od koje stranka ne odustaje.

Riječ je o zakonskom prijedlogu koji je Klub zastupnika SDP-a početkom prosinca poslao u saborsku proceduru, a temeljem kojeg bi minimalna plaća kroz sljedeće dvije godine dosegla 50 posto iznosa prosječne bruto plaće.

Sutrašnjem sastanku na Iblerovom trgu bi se trebao odazvati šef stranke Davor Bernardić, član Predsjedništva Rajko Ostojić i poslovni direktor Nikša Vukas,  dok će sindikat, uz Ivekovića, zastupati glavni tajnik Tomislav Kiš te sindikalna povjerenica u SDP-u Karolina Leaković.   

Nova sistematizacija u SDP-u je najavljena nakon što su stranački proračun osiromašli izbori u 2015. i 2016. godini, a i proračunska sredstva su im značajno smanjena jer stranka ima značajno manje zastupnika u Saboru u odnosu na razdoblje dok je bila na vlasti. 

Među šest članova Novog sindikata, osnovanog u SDP-u, je i glasnogovornica stranke Danica Juričić Spasović koju su zbog pristupanja sindikatu na društvenim mrežama početkom siječnja prozvali  Željka Antunović i neki drugi SDP-ovci. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)