Obavijesti

News

Komentari 79

SDP u javne tvrtke i poduzeća vraća 'stari partijski' kadar

SDP u javne tvrtke i poduzeća vraća 'stari partijski' kadar
3

Protukandidat Ivici Račanu za predsjednika CK SKH Ivo Družić i Mato Crkvenac zamijenili su u Ljubu Jurčića i Miljenka Javorovića u Nadzornom odboru Podravke

VIDEO

Vlada je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice imenovala novi kadar javnih tvrtki. Tako su u Nadzornom odboru Podravke Ljubu Jurčića i Miljenka Javorovića zamijenili Ivo Družić (62), koji je bio protukandidat Ivici Račanu za predsjednika CK SKH, i Mato Crkvenac (67), Družićev kolega na Ekonomskom fakultetu i bivši ministar financija. Družić će biti i šef NO Plinarca. Sve ovo jasno pokazuje kako je SDP  u uprave i nadzorne odbore javnih tvrtki imenovao 'stari partijski' kadar, piše Večernji list

Njega je SDP, iako se nakon poraza od Račana povukao iz politike, rehabilitirao prije dvije godine za šefa NO-a Zagrebačkog holdinga. Milan Stojanović, koji je za vrijeme bivše SDP-ove Vlade bio Šef fonda za razvoj i zapošljavanje, je predsjednik NO-a HŽ Holdinga, a imenovan je i u Upravno vijeće Hrvatskih voda.  

Plišiću vode, Valčiću HŽ Holding

Nekadašnji član riječkog Poglavarstva za urbanizam i direktor IGH- Poslovnog centra Rijeka, Ivica Plišić je na čelu Hrvatskih voda. Na čelu uprave HŽ Holdinga bit će Rene Valčić. Za vrijeme Račana on je bio zamjenik predsjednika te tvrtke. Uz njega će u Upravi biti Ivan Vuković i Dražen Ratković.

Edo Kos šef u HC-u, Denona u ARZ-u

IDS-ovac Edo Kos predsjednik je Uprave u Hrvatskim cestama, a na čelo Autoceste Rijeka-Zagreb došao je dosadašnji čaln Uprave i SDP-a Željko Denona. Drugi član Uprave ostaje HSS-ovac Rebert Tukač.

Ivan Dadić u NO-u Hrvatskih autocesta

Dražen Guštin je imenovan u Upravu Hrvatskih autocesta. Prije nego je u vrijeme HDZ-a bio degradiran Guštin je vodio Sektor održavanja. Na čelo NO-a bit će Stanko Kovač, bivši predsjednik te tvrtke te prometni stručnjak Ivan Dadić i SDP-ovac Darko Lilović. 

HNS-ov Koračević šef HEP-a

Na čelu HEP-a bit će Zlatko Koračević, kao i članovi Uprave Radooljub Lalić, Ivan Matasić, Zvonko Ercegovac, Tomislav Šerić i Krunoslava Grgić Bolješić. U NO-u će biti Nikola Bruketa, Ante Ramljak, Hubert Bašić, Žarko Primorac, Ivo Uglešić i Alen Leverić. 

U slučaju Primorca moguć je sukob interesa jer on radi i kao konzultant za tvrtku Deloitte koja radi reviziju HEP-a. Sam Primorac je rekao da nije u sukobu interesa jer za Deloitte nije formalno-pravno vezan, nego samo povremeno za njih radi neke poslove. 

'Vlada u Luku Ploče vraća direktora kojeg smo otjerali prije 20 godina'

Imena dvojice od četvorice novih članova Upravnog vijeća Lučke uprave Ploče, Nikole Mendrila i Ante Jelčića, imenovanih od Vlade RH, izazvala su nezadovoljstvo Nezavisnog sindikata djelatnika Luke Ploče, Sindikata radnika, Radničkog vijeća i lučke Udruga veterana, čiji su čelnici zbog toga poslali pismo hrvatskome premijeru Zoranu Milanoviću, piše Slobodna Dalmacija.

 - Vaše je pravo i pravo Vaše Vlade da imenujete koga želite. Postavili ste Vaše ljude, što je u redu, ali pitanje je da li je to po stručnosti. Imenovali ste u Vijeće Antu Jelčića, kojega su radnici Luke Ploče otjerali s mjesta direktora našega poduzeća prije 20 godina, a Vi ga sada vraćate, što smatramo provokacijom - stoji, između ostaloga, u pismu.

Sindikatima nije jasno ni zašto se imenuje Ante Jelčić, jer je riječ o čovjeku koji ima 72 godine, a ne slažu se ni s činjenicom da je Vlada u Vijeće Lučke uprave imenovala pomoćnika ministra iz - Rijeke.

Grčić: Mršić je čovjek Podravke

Ministar regionalnog razvoja Branko Grčić komentirao je imenovanje SDP-ovca Zvonimira Mršića na mjesto šefa Uprave Podravke.

- Kontrolni paket u Podravci ima država, pa time i odgovornost za tu firmu. Zvonimir Mršić je čovjek Podravke i ovo je njegov povratak u namjeri da se ta kompanija razvije u jednu snažnu tvrtku i nadam se da će u tome uspjeti - rekao je Grčić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.