Obavijesti

News

Komentari 0

SDP zatražio ostavku Uprave Kaštijuna zbog požara smeća u svibnju: 'Nije bilo zataškavanja'

SDP zatražio ostavku Uprave Kaštijuna zbog požara smeća u svibnju: 'Nije bilo zataškavanja'

Požar je izbio u dijelu postrojenja za biološku obradu otpada na Županijskom centru za gospodarenje otpadom Kaštijun koje se dogodilo 28.svibnja, a javnost je o tome saznala tek na nedavnoj sjednici

VIDEO

Nakon što je u utorak pulski SDP zatražio ostavku Uprave Kaštijuna i ispriku bivšeg gradonačelnika zbog požara u svibnju, iz Kabineta župana kažu da nije bilo zataškavanja.

- O požaru su bile obaviještene sve nadležne službe sukladno protokolima kod takvih situacija, odnosno vatrogasci, policija, proizvođači opreme, vlasnici i sve nadležne institucije, te nije bilo nikakvog zataškavanja - priopćeno je iz kabineta župana Borisa Miletića o zapaljenju otpada u jednom od bokseva u dijelu postrojenja za biološku obradu otpada na Županijskom centru za gospodarenje otpadom Kaštijun koje se dogodilo 28.svibnja, a javnost je o tome saznala tek na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća Pule.

Vatrogasci objavili zastrašujuću snimku požara: 'Ovako je to izgledalo u rane jutarnje sate'
Vatrogasci objavili zastrašujuću snimku požara: 'Ovako je to izgledalo u rane jutarnje sate'

Predsjednica pulskoga SDP-a i saborska zastupnica Sanja Radolović zatražila je ostavku Uprave Društva za gospodarenje otpadom Kaštijun te ostavku savjetnika Društva i predsjednika Nadzornog odbora Valerija Drandića, a javnu ispriku od bivšega gradonačelnika Borisa Miletića. Ostavke i javnu ispriku zatražila je zbog "pokušaja zataškavanja eksplozije i požara boksa" 2 te zbog "katastrofalnih rezultate u gospodarenju otpadom" zbog čega, kako je istaknula, plaćamo milijunske penale.

U priopćenju iz kabineta istarskog župana ističu kako se promptno reagiralo i ono što je najvažnije, nitko nije ozlijeđen te da je prioritet bio spašavanje imovine.

- Kako je izjavila i članica Uprave tvrtke Kaštijun d.o.o. Vesna Dukić, promptno se reagiralo i ono što je najvažnije, nitko nije ozlijeđen, a prioritet je bio spašavanje imovine. Nastala šteta bit će pokrivena iz police osiguranja, a sanaciji oštećenog boksa pristupit će se odmah po završetku sezone - priopćili su iz Kabineta župana Istarske županije Borisa Miletića. 

Kako su naveli, požar nije bio uzrokovan greškom ili kvarom postrojenja, već je najvjerojatnije nastao kao posljedica zapaljenja neprimjerenih materijala u samome otpadu (sprejevi, baklje, razne ambalaže i sl).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca