News

Komentari 0

SDP zatražio ostavku Uprave Kaštijuna zbog požara smeća u svibnju: 'Nije bilo zataškavanja'

SDP zatražio ostavku Uprave Kaštijuna zbog požara smeća u svibnju: 'Nije bilo zataškavanja'

Požar je izbio u dijelu postrojenja za biološku obradu otpada na Županijskom centru za gospodarenje otpadom Kaštijun koje se dogodilo 28.svibnja, a javnost je o tome saznala tek na nedavnoj sjednici

Nakon što je u utorak pulski SDP zatražio ostavku Uprave Kaštijuna i ispriku bivšeg gradonačelnika zbog požara u svibnju, iz Kabineta župana kažu da nije bilo zataškavanja.

- O požaru su bile obaviještene sve nadležne službe sukladno protokolima kod takvih situacija, odnosno vatrogasci, policija, proizvođači opreme, vlasnici i sve nadležne institucije, te nije bilo nikakvog zataškavanja - priopćeno je iz kabineta župana Borisa Miletića o zapaljenju otpada u jednom od bokseva u dijelu postrojenja za biološku obradu otpada na Županijskom centru za gospodarenje otpadom Kaštijun koje se dogodilo 28.svibnja, a javnost je o tome saznala tek na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća Pule.

Predsjednica pulskoga SDP-a i saborska zastupnica Sanja Radolović zatražila je ostavku Uprave Društva za gospodarenje otpadom Kaštijun te ostavku savjetnika Društva i predsjednika Nadzornog odbora Valerija Drandića, a javnu ispriku od bivšega gradonačelnika Borisa Miletića. Ostavke i javnu ispriku zatražila je zbog "pokušaja zataškavanja eksplozije i požara boksa" 2 te zbog "katastrofalnih rezultate u gospodarenju otpadom" zbog čega, kako je istaknula, plaćamo milijunske penale.

U priopćenju iz kabineta istarskog župana ističu kako se promptno reagiralo i ono što je najvažnije, nitko nije ozlijeđen te da je prioritet bio spašavanje imovine.

- Kako je izjavila i članica Uprave tvrtke Kaštijun d.o.o. Vesna Dukić, promptno se reagiralo i ono što je najvažnije, nitko nije ozlijeđen, a prioritet je bio spašavanje imovine. Nastala šteta bit će pokrivena iz police osiguranja, a sanaciji oštećenog boksa pristupit će se odmah po završetku sezone - priopćili su iz Kabineta župana Istarske županije Borisa Miletića. 

Kako su naveli, požar nije bio uzrokovan greškom ili kvarom postrojenja, već je najvjerojatnije nastao kao posljedica zapaljenja neprimjerenih materijala u samome otpadu (sprejevi, baklje, razne ambalaže i sl).

Najčitaniji članci