Obavijesti

News

Komentari 15

SDSS predao kandidacijsku listu za 3 zastupnika srpske manjine: 'Bit ćemo iznimno posvećeni...'

SDSS predao kandidacijsku listu za 3 zastupnika srpske manjine: 'Bit ćemo iznimno posvećeni...'

Na pitanje može li se zamisliti u Vladi u kojoj je Zoran Milanović, posebice nakon svega što je njemu osobno rekao posljednjih godina kao predsjednik Republike, Pupovac je izjavio kako će o pitanju suradnje odlučiti kada završe izbori

VIDEO

Posljednjeg dana roka za predaju lista za parlamentarne izbore na u petak je svoju kandidacijsku listu za 12. izbornu jedinicu DIP-u predao i SDSS na čelu s Miloradom Pupovcem, koji je izrazio nadu u bolju političku atmosferu u zemlji i Saboru naredne 4 godine.

"SDSS će učiniti sve da na ovim izborima, ne samo da ponovimo rezultat od prije 4 godine, nego da imamo i znatno veći broj glasova nego tada", poručio je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac nakon što je predao u Saboru Državnom izbornom povjerenstvu kandidacijsku listu za 12. izbornu jedinicu u kojoj se za predstavnike srpske nacionalne manjine biraju 3 zastupnika.

Osim njega, kandidati su i Dragana Jeckov te Anja Šimpraga, a zamjenici Boris Milošević, Dejan Mihajlović i Jugoslav Vesić.

Čelnik Samostalne demokratske srpske stranke izrazio je nadu „da ćemo u naredne 4 godine raditi u boljoj političkoj atmosferi i u zemlji i u Saboru“, jer je  „za zastupnike nacionalnih manjina, naročito srpske nacionalne manjine, to je iznimno važno kako bi u tolerantnoj atmosferi, sa što je moguće manje govora na rubu mržnje ili širenja predrasuda i stigmatiziranja pripadnika nacionalnih manjina i njihovih predstavnika, mogli raditi“.

Božinović kritizirao oporbu: To su isluženi ljudi. Oni žele izbjeći da se govori o Grbinu, Beljaku...
Božinović kritizirao oporbu: To su isluženi ljudi.   Oni žele izbjeći da se govori  o Grbinu, Beljaku...

A protekle četiri godine, kazao je, to nije bilo tako.

"Bit ćemo iznimno posvećeni potrebama srpske zajednice u sredinama u kojima žive, od ruralnih do urbanih, i bit ćemo iznimno posvećeni tome da hrvatsko društvo bude društvo koje će širiti prostor slobode i pozitivne poruke i vrijednosti. Za nas kao manjinsku stranku ta dva cilja će biti od presudne važnosti u političkom djelovanju naredne četiri godine", rekao je.

Na pitanje može li se zamisliti u Vladi u kojoj je Zoran Milanović, posebice nakon svega što je njemu osobno rekao posljednjih godina kao predsjednik Republike, Pupovac je izjavio kako će o pitanju suradnje odlučiti kada završe izbori.

"Svaka izgovorena riječ danas može, posebno kad je u pitanju SDSS, postati sastavni dio nečije predizborne kampanje, a nama to ne treba. Mi nismo tu da bismo sudjelovali u bilo čijoj, bilo pozitivnoj, bilo negativnoj kampanji. Na to pitanje će, u prvom redu, odgovoriti većina hrvatskih birača, a ne SDSS, a ne vjerujem ni drugi zastupnici nacionalnih manjina", rekao je.

Naglasio je kako su im sasvim sigurno bliži oni "koji stvaraju pozitivnu atmosferu i ne vode negativnu kampanju ni prema SDSS-u ni prema drugim političkim akterima".

Upitan znači li to da im je onda bliži HDZ, Pupovac je poručio kako to nije rekao.

"Mi u kampanji nećemo sudjelovati, a o tome s kime ćemo koalirati odlučit ćemo nakon izbora kada vidimo kakva je volja većine birača te programi i ljudi koji predstavljaju tu volju. Ako to bude u skladu s našim razumijevanjem stvari, mi ćemo surađivati. Ako ne, nećemo", zaključio je.

Listu za 3. izbornu jedinicu predao i međimurski župan Posavec

Listu za 3. izbornu jedinicu posljednjeg dana predala je i Nezavisna platforma Sjever na čelu s međimurskim županom Matijom Posavcem.

"Niti jedna lista ijedne regionalne stranke među svojim imenima nema ona imena koja ima Nezavisna platforma Sjever, a riječ je o tri gradonačelnika, šest načelnika, županu, ljudima koji su već bili na provjeri među biračima i koji se ne moraju ideološkim pitanjima nego se mogu baviti svojim rezultatima", poručio je Posavec.

UŽIVO Tko je predao, predao je! Završio je rok za predaju lista
UŽIVO Tko je predao, predao je! Završio je rok za predaju lista

Dodao je kako u 3. jedinici izlaze samostalno, a u ostalima će podržati partnere u Istri i Primorju, Šibensko-kninskoj županiji i dijelu Slavonije s kojima su potpisali sporazum. 

Kao politički centar, dodao je očekuju sjajne rezultate. "U trećoj izbornoj jedinici vjerujem da možemo osvojiti tri mandata", rekao je. 

A što nakon izbora, upitali su ga novinari. "Osjećam i vidim na terenu da će buduću Vladu formirati lijevi centar i mi ćemo tu Vladu podržati", najavio je Posavec.

U 1. i 6. izbornoj jedinici se natječe i Pokret za modernu Hrvatsku, koji je, također, ovog posljednjeg dana predao svoje izborne liste. Stranke i kandidati liste mogu predati još samo danas, na Veliki petak, do ponoći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije