Obavijesti

News

Komentari 0

Sedam manjinskih zastupnika potpisalo podršku Milanoviću

Sedam manjinskih zastupnika potpisalo podršku Milanoviću
1

Sedam od ukupno osam zastupnika nacionalnih manjina je dalo potpis podrške Zoranu Milanoviću, a jedina koja nije je zastupnica albanske nacionalne manjine

VIDEO

Sedam od ukupno osam zastupnika nacionalnih manjina u srijedu je dalo potpis podrške Zoranu Milanoviću da pokuša sastaviti vladu, a jedina koja nije potpisala takvu izjavu je zastupnica albanske nacionalne manjine Ermina Lekaj Prljaskaj.

"Mi smo se dogovorili da ćemo dati podršku koaliciji Hrvatska raste, odnosno mandataru Zoranu Milanoviću", rekao je novinarima zastupnik romske manjine Veljko Kajtazi, nakon sastanka Kluba nacionalnih manjina u Saboru. 

Potvrdio je kako se sastanku nije odazvala zastupnica albanske manjine. 

"Ona je bila pozvana, a za sve ostalo pitajte nju", kazao je Kajtazi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rekao je i da su izjave o potpori Milanoviću sedmorica zastupnika potpisala danas, a sutra će njihovi potpisi biti priloženi ostalima koji podržavaju koaliciju Hrvatska rastete i odneseni na konzultacije kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. 

Ermina Lekaj Prljaskaj nije bila dostupna za izjavu, a činjenicu da im nije potvrdila kako će nastupati zajedno s ostalim manjinskim zastupnicima u Klubu nacionalnih manjina tumače kao potvrdu da ne želi biti članica Kluba. 

Zbog toga tumače kako više ne vrijedi ni njezin potpis na zajedničkom programskom dokumentu otprije desetak dana na temelju kojega će manjinski zastupnici pregovarati o sporazumu s mandatarom, kada on bude određen. 

U Klubu neslužbeno tumače i da su potpisi Milanoviću tek prethodni potpisi s kojima će on zatražiti od predsjednice da mu povjeri mandat za sastavljanje vlade, a da će se tek nakon utvrđivanja mandatara razgovarati o usuglašavanju programa. 

S vlastitih 56 osvojenih zastupničkih mandata, tri IDS-ova, jednim mandatom reformista te današnjim potpisom "manjinaca", SDP-ova koalicija Hrvatska raste trenutno uživa potporu ukupno 67 izabranih zastupnika. 

Za dobijanje mandata za sastavljanje vlade po Ustavu je potrebna potpora natpolovične većine svih izabranih zastupnika, odnosno njih 76.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.