Obavijesti

News

Komentari 2

Šef HUBOL-a tuži sanacijskog upravitelja KBC-a za mobbing

Šef HUBOL-a tuži sanacijskog upravitelja KBC-a za mobbing
2

Predsjednik HUBOL-a najavio je tužbu protiv sanacijskog upravitelja Zlatka Giljevića jer mu je, tvrdi, prijetio otkazom zbog izjave o smjenskom radu u KBC-u Zagreb

VIDEO

Predsjednik Hrvatske udruge bolničkih liječnika Trpimir Goluža u ponedjeljak je sanacijskog upravitelja KBC-a Zagreb Zlatka Giljevića optužio da mu prijeti otkazom jer je iznio podatke o smjenskom radu u KBC-u Zagreb. Kazao je da će protiv Giljevića podnijeti tužbu. 

Naime, Goluža je na HTV-u u emisiji 'Hrvatska uživo' 12. veljače rekao da neurokirurzi u toj klinci zbog smjenskog rada operiraju dan ili dva na tjedan. 

HUBOL: Giljević je zlorabio svoj položaj

Priopćenjem je reagirao Izvršni odbor HUBOL-a koji naglašava da je Hrvatska udruga bolničkih liječnika, osnovana s ciljem konstruktivnog javnog djelovanja na unapređenju zdravstvenog sustava i zdravlja svih građana Republike Hrvatske te da je dr. Trpimir Goluža njezin predsjednik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Podsjećamo da je dr. Goluža i sindikalni povjerenik Hrvatskog liječničkog sindikata u KBC Zagreb, te kao takav ima poseban, kolektivnim ugovorom jasno definiran status. Navodni „sporni podaci“ koje je dr. Goluža izrekao u navedenoj emisiji od iznimnog su javnog značaja, točni su i već prethodno su bili poznati javnosti. Dakle, dr. Goluža nije „neovlašteno iznosio netočne podatke“, kao da se netočni podatci mogu ovlašteno iznositi, već je ponovio točne podatke, naglasivši nužnost promjene nove organizacije radnog vremena. Pri tome nije povrijedio ugled već je zaštitio interese zaposlenika Klinike za neurokirurgiju, interese neurokirurških bolesnika te ugled KBC Zagreb i zdravstvenog sustava u cjelini - stoji u priopćenju. 

Iz HUBOL-a smatraju kako je pisano upozorenje dr. Giljevića o mogućnosti otkaza dr. Goluži  'neutemeljeno i krajnje tendenciozno'. 

- Ono nije samo očit primjer mobinga, već je jasno izražena prijetnja odgovornom društvenom ponašanju, udar na jednu od najvećih vrednota demokratskog društva - slobodu govora, te pokušaj ograničavanja zakonitog sindikalnog djelovanja. Hrvatska udruga bolničkih liječnika najoštrije osuđuje predmetnu odluku dr. Giljevića. Smatramo da je sanacijski upravitelj KBC Zagreb zloporabio svoj položaj i ovlasti s ciljem obračuna ne samo s našim predsjednikom već i s našom udrugom u cjelini - kažu i pozivaju mjerodavna tijela da se očituju o događaju i poduzmu odgovarajuće mjere prema odgovornima. 

Giljević: Goluža je dobio upozorenje

Zlatko Giljević tvrdi kako je Goluža kao zaposlenik KBC-a 'dobio upozorenje na obveze iz radnog odnosa jer je iznosio netočne i izmišljene podatke o radu KBC-a'.

-  Izjave u javnosti da neurokirurzi operiraju jedan do dva dana u tjednu, vrijeđaju i narušavaju ugled neurokirurga, omalovažavaju njihov rad i požrtvovnost, a i ugled same ustanove u kojoj rade. Podatke koji se odnose na rad KBC-a Zagreb zaposlenici mogu iznositi samo na način propisan internim aktom KBC-a Zagreb. Ni u kojem slučaju se ne mogu iznositi netočne informacije i tendenciozni podaci u svrhu manipulacije njima, što šteti časti i ugledu liječnika i ustanove u kojoj radi - naveo je Giljević. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina