Obavijesti

News

Komentari 21

Šef općine tajnici: 'Oprosti što sam te na silu ljubio, neću više'

Šef općine tajnici: 'Oprosti što sam te na silu ljubio, neću više'
1

Tajnica Marija Lukić tvrdi da ju je predsjednik općine Brus Milutin Jeličić od prvog dana uznemiravao i ucjenjivao seksom. On pak optužbe negira i kaže da je Jeličić sama sebi slala poruke

VIDEO

Protiv predsjednika općine Brus u Srbiji, Milutina Jeličića Jutke podnijeta je kaznena prijava zbog seksualnog uznemiravanja i ucjenjivanja seksom radi napredovanja u karijeri.

Kaznena prijava podnesena je nakon saznanja da je Marija Lukić, koja je dvije godine bila zaposlena u općini Brus kao Jeličićeva tajnica, bila zlostavljana.

- Dvije godine sam radila kao njegova tajnica. Od prvog dana me je seksualno uznemiravao i ucjenjivao seksom kako bi mi omogućio da napredujem u poslu. Jednom me je na silu poljubio u usta - rekla je Marija Lukić za Blic dodajući kako nije imala hrabrosti da sve prijavi policiji jer joj je Jeličić prijetio.

- Bojala sam se, prijetio mi je batinašima, govorio da ima veze u policiji i tužilaštvu i da mu ne mogu ništa. Govorio je čak i da ga štite Aleksandar Vučić i Bratislav Gašić - tvrdi Lukić.

'Oprosti što sam te na silu ljubio'

Zbog svega što je proživjela nije mogla spavati, jesti, doživjela je živčani slom. Zbog toga od rujna posjećuje psihijatra.

Lukić kaže da se svaki njihov susret završavao na isti način, uz lascivne riječi i pokušaje predsjednika općine da joj se mimo njene volje približi. Neugodnosti su se nastavljale i poslije radnog vremena kada bi otišla kući. Jeličić joj je, za što ima i konkretne dokaze, slao desetine uznemirujućih SMS poruka.

- Oprosti što sam te dana malo ljubio danas na silu, protiv tvoje želje i volje. Neću više, glupo je što ovo radim jednostrano - stoji u poruci s kraja 2016. godine. 

Na poruke svoje tadašnje tajnice, u kojima ga ona pokušava odbiti, nije obraćao pažnju, već je u istom tonu nastavio.

- Ma OK, tebi je lijepo,  a meni ne baš. Ali ću se i ja potruditi da i meni baš lijepo bude - napisao je Jeličić.

Dalje u prepiskama Jeličić piše kako boljeg od njega neće naći, jer je on najbolji. A na njenu poruku da ne traži muškarca, već da ga je pitala za mogućnost napredovanja u poslu, on odgovara da joj nudi sve, da je obećao, ali da ga ona ne želi.

Kada mu je Lukić u jednom odgovoru napisala kako očito "unaprjeđenja nema bez je**nja", on je uzvratio:

- Za neke nema, a za neke ima.

Kada više nije psihički mogla izdržati maltretiranje, Lukić je cijelu prepisku i sve lascivne poruke koje je dobila objavila na svom profilu na Facebooku, ali su onda uslijedile prijetnje.

'Bojim se za svoj, i za život svoje obitelji'

- Presreli su me u gradu njegovi ljudi, sjeli smo u restoran i oni su mi prijetili da ne smijem podnijeti kaznenu prijavu i da moram obrisati sve objave s Facebooka te da napišem da ništa od onog što sam objavila nije točno. Morala sam to napraviti - kaže Lukić.

Međutim, razgovor s trojicom "Jeličićevih ljudi" čuo je neko od gostiju restorana i prijavio sve policiji. Sljedećeg dana, 8. ožujka Marija je pozvana u Upravu kriminalističke policije u Brusu kako bi dala izjavu.

- Od tada ne izlazim iz kuće, nisam više u svom stanu jer se bojim, djecu od straha ne šaljem u školu. Bojim se za svoj i za život moje obitelji - navodi Lukić.

Priznaje da je već neko vrijeme pod sedativima i da ne zna kako se izvući iz ove situacije.

Nije jedina žrtva

Marija Lukić više od mjesec dana ne dolazi na posao jer ne smije. Ima ugovor o zaposlenju do kraja aktualnog saziva Skupštine općine, ali, kako kaže, sada ne zna što će s tim biti.

Lukić, kako saznaje Blic, nije jedina žena koju je Jeličić uznemiravao. Blicovoj redakciji javilo se više građana Brusa koji tvrde da čak i u tužilaštvu postoje dokazi za to.

'Ona je sama sebi slala poruke, ništa od ovoga nije točno'

Jeličić je rekao za Blic da ništa od navoda u kaznenoj prijavi nije istinito.

- Ja joj nikad ništa nisam slao. Taj telefon je stajao u stranci na punjaču i ona je sama sebi slala poruke. Ona je problematična. Tražila je napredovanje, ona je mene ucjenjivala, tražila pet, deset tisuća eura - tvrdi političar.

Na pitanje zašto je tražila novac, kaže da je "mislila da je bogom dana".

On tvrdi i da se Lukić "kreće u društvu pijanaca i narkomana".

Jeličić je tek od Blica saznao za kaznenu prijavu.

- Ako je podnijela kaznenu prijavu protiv mene, onda ću je podnijeti i ja protiv nje - naveo je Jeličić.

Uhitili ga zbog zlouporabe položaja

Jeličić je prije nekoliko godina uhićen zbog sumnji da je zlouporabio službeni položaj prilikom izgradnje kuća koje su oštećene u klizištima 2006. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca