News

Komentari 1

Šef vatikanske diplomacije posjetio je Međugorje

Šef vatikanske diplomacije posjetio je Međugorje

Tajnik za odnose s državama pri Državnom tajništvu Svete Stolice nadbiskup Paul Richard Gallagher, nakon biskupijskih sjedišta u BiH, posjetio je ju nedjelju i Međugorje

On je stigao u pratnji mons. Petra Palića, biskupa mostarsko-duvanjskog i apostolskog upravitelja trebinjsko-mrkanjskog, vikara hercegovačkih biskupija don Nikole Menala, mons. Janusza Stanisława Błachowiaka iz Državnog tajništva Svete Stolice mons. Amauryja Medine Blanca, otpravnika poslova u Apostolskoj nuncijaturi u Sarajevu.

U Međugorju su ih dočekali apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko i međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Tajnik za odnose s državama Svete Stolice nadbiskup Gallagher zadržao se s provincijalom fra Miljenkom Štekom u srdačnom razgovoru, a potom su obišli međugorsku crkvu sv. Jakova i druga mjesta molitve u blizini župne crkve.

Nadbiskup Gallagher u Bosni i Hercegovini boravio je četiri dana, svete mise slavio je u sarajevskoj, banjalučkoj i mostarskoj katedrali te se susreo s državnim vlastima i crkvenim velikodostojnicima, a njegov posjet BiH završen je u Međugorju.

„Neka sveti Josip podari svim stanovnicima Bosne i Hercegovine i ovih dana stanovništvu Ukrajine sposobnost da sanjaju, riskiraju i izvršavaju teške zadaće koje su vidjeli u svojim snovima, jer, kako nas je podsjetio papa Ivan Pavao II. u Banjoj Luci (2003.): ‘Budućnost ovih krajeva ovisi i o vama. Ne tražite drugdje udobniji život, ne bježite od svoje odgovornosti čekajući da vam netko drugi riješi teškoće, nego zlo odlučno priječite snagom dobra’“, poručio je, slaveći misu u mostarskoj katedrali, nadbiskup Gallagher.

Najčitaniji članci