Obavijesti

News

Komentari 83

'Šef županijskih cesta usmrtio mi je muža i ostavio ga u jarku'

'Šef županijskih cesta usmrtio mi je muža i ostavio ga u jarku'
3

Bruno Perkec bio je nepravomoćno oslobođen krivnje za prometnu nesreću iz nehaja sa smrtnom posljedicom kod Virovitice. No presuda je sad ukinuta. Autom je naletio na Damira Jurišića (48) i odvezao se

VIDEO

Nakon što sam dobila odluku splitskog Županijskog suda kojom je ukinuta nepravomoćna oslobađajuća presuda vozaču za nesreću u kojoj je moj suprug Damir (48) poginuo, uspjela sam dvije noći zaredom mirnije spavati, kazala nam je Adrijana Jurišić (42). U presudi koju nam je pokazala stoji da će se ponovo suditi Bruni Perkecu koji je, a to je nedvojbeno utvrđeno, 8. rujna 2017. godine oko 20,15 sati u naselju Bačevac, službenom Škodom Octavijom udario s leđa nesretnog biciklistu. Županijski sud je odredio da se ponovno suđenje održi pred drugim vijećem, odnosno da sutkinja Jasna Delić – Janković, koja je oslobodila Perkeca, ne može voditi ponovni postupak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:16

Dok sjedimo u dnevnom boravku samohrane majke u prigradskom virovitičkom naselju Bačevac, gdje je 400 metara od kuće poginuo njen suprug, ona kaže kako je od samog početka znala da će to biti teško i traumatično suđenje, ne samo za nju i njezine dvije kćeri koje su ostale bez oca, već i za roditelje i obitelj pokojnog supruga.

Najteže joj pada što, kako kaže, gospodin Perkec, s kojim se često sretala u sudnici, ni jednim gestom nije pokazao da mu je žao, a kamoli izrazio sućut. Kaže da je izbjegavao i pogledati u nju. 

- Politički je povezan i bilo je za pretpostaviti da će mu mnogi ići na ruku. Poput virovitičkog Općinskog državnog odvjetništva. Da sam ja ili koji od mojih susjeda automobilom naletjela na biciklistu, meni bi uz optužnicu da sam prouzročila smrt, dodali i bijeg s mjesta nesreće, vožnju pod utjecajem alkohola te nepružanje pomoći stradalom. Odvjetništvo je tako sročilo optužnicu da se Perkec, uz blagu naklonost suda, izvuče bez kazne. Na sreću, ipak će se održati novo suđenje – pojašnjava nam Adrijana Jurišić mirnim glasom.

Neutješna udovica: 'Suprug je poginuo, a za to nitko nije kriv'
Neutješna udovica: 'Suprug je poginuo, a za to nitko nije kriv'

Beživotno tijelo nesretnog Damira je dan nakon nesreće u putnom jarku, zajedno s biciklom, pronašao njegov vjenčani kum.

Po mišljenju Adrijane Jurišić, policija je korektno obavila očevid. Uzeli su Damirov bicikl i odjeću koja se tamo nalazi, ali Općinsko državno odvjetništvo nije naredilo da se provede vještačenje na biciklu, odjeći i Škodi, kako bi se odmah utvrdilo da je Perkec autom udario čovjeka, a ne divljač, kako je tvrdio. Njegove riječi je na suđenju potvrdila i njegova tajnica Nikolina Čačić, koja je s njim bila u automobilu. Rekla je da su se vraćali na mjesto nesreće, ali u putnom jarku nisu ništa vidjeli, te da je Perkec uzeo neku plastiku s ceste. Inače, tog dana u Županijskoj upravi za ceste, na čijem je čelu Perkec, imali su domjenak. Nakon domjenka u krugu tvrtke, Perkec i njegova tajnica otišli su u jedan lokal u gradu.

presuda

Na suđenju su saslušani brojni svjedoci poput vlasnice lokala i konobara. Po riječima samog optuženika, on je taj dan popio tri - četiri piva. Prema izračunu Centra za vještačenje „Ivan Vučetić“ iz Zagreba, Perkecu bi sa tom količinom crnog piva, teoretska maksimalna koncentracija alkohola iznosila 0,76 promila, a minimalna 0,56 promila, ali to sud nije uzeo kao dokaz. Niti su kao dokaz uzeli nalaz vještaka da je pokojnik vozio bicikl uz rub ceste, te da je Perkec imao vremena i mjesta zaobići ga kako bi izbjegao nesreću.

- Nadam se da će sve to u ponovljenom postupku kod drugog vijeća imati neku težinu. Samo želim da se zakon primjenjuju na sve ljude jednako – kazala nam je Adrijana Jurišić, žena koja sada skrbi o dvije kćeri.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava