Obavijesti

News

Komentari 344

Šefica iz pakla: Uzimala ih na probni rad, iskoristila i otjerala

Šefica iz pakla: Uzimala ih na probni rad, iskoristila i otjerala
2

Šefica firme za čišćenje u Osijeku ne isplaćuje plaće, iskorištava radnice dok su na probnom roku i ne prijavljuje ih. Radnice su je prijavile Državnom inspektoratu

VIDEO

Tridesetak žena, bivših i sadašnjih djelatnica osječke firme za čišćenje Orsag d.o.o., pobunilo se protiv šefice Anice Orsag.

Iako rade, plaću nisu dobile od siječnja, a vlasnica ih ne prijavljuje redovno, ne plaća doprinose. To traje mjesecima. Kroz firmu je već prošlo 80-ak žena.

Prijavile smo je Državnom inspektoratu. Kažnjena je s 240.000 kuna, ali i dalje se ponaša isto. Nosi naše radne knjižice u torbi danima, kažu ogorčene radnice

- Obavi razgovore za posao, pošalje žene na generalku kod stranke, a sutra im kaže da nisu zadovoljile i otjera ih. Nas 30-ak radi stalno, a samo ih je 15 bilo prijavljeno. Iako neke rade od siječnja, nije isplatila ni jednu plaću. Prijavila nas je dva tjedna nakon što smo počele raditi pa nam rekla da nismo zaradile plaću za cijeli mjesec. Prijavile smo je Državnom inspektoratu. Kažnjena je s 240.000 kuna, ali i dalje se ponaša isto. Nosi naše radne knjižice u torbi danima - kazuju ogorčene radnice koje su odbile raditi dok ne dobiju ili plaću ili knjižice. Sa šeficom iz pakla su imale i sastanak.

'Nismo jedine koje je prevarila'

- Došla je sa zaštitarom. Pobjegla je nakon što smo tražile novac, a zaštitara je ostavila da se nagurava s nama. Prijavile smo je i Obrtničkoj komori. A saznali smo i da nismo jedine koje je prevarila. Navodno je imala firmu koju je zbog dugova morala zatvoriti - kaže radnica Jasna Gabrić, koja je poslodavki služila kao čistačica i tajnica.

- Vozila sam je, služila se mojim mobitelom, posudila sam joj i novac za plaće radnicama jer je rekla da je upala u poteškoće, ali plaće nije dala. Sada se sudimo za tu posudbu. Znam da je dobila novac za posao čišćenja od klijenata, ali nas nije isplatila - kaže Gabrić. 

Neke od žena su zbog rada u Orsagu izgubile pravo na socijalnu pomoć i zdravstveno.

'Ili nema pojma o poslu, ili koristi rupe u zakonu'

- Meni je dala otkaz, pa me sutradan zvala da radim. Nema ona pojma o poslu, ili koristi rupe u zakonu da nas prevari. Stalno nam je lagala da ima nove velike klijente - kaže Marica Kozic.

Ime firme na pročelju kuće ispisano - kemijskom na papiru

Anica Orsag tvrdi da nema dugova otprije te joj je ovo prva firma. Registrirana je u Tenji, gdje je ime firme istaknuto na pročelju kuće, napisano kemijskom olovkom na papiru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 344
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa