Obavijesti

News

Komentari 100

Šegon zakinuo državu: Mora platiti kaznu za autorska prava

Šegon zakinuo državu: Mora platiti kaznu za autorska prava
4

Šegonova tvrtka Facta Vera duguje veliki iznos za autorske naknade ZAMP-u. Iz ZAMP-a nisu komentirali niti potvrdili iznos duga. Tvrtka već duguje 134.000 kuna

VIDEO

Tvrtka Facta Vera u suvlasništvu Branka Šegona, pomoćnika ministra financija Slavka Linića, duguje i velik iznos za autorske naknade ZAMP-u, a navodno se radi o nekoliko stotina tisuća kuna.

ZAMP naplaćuje svakom ugostitelju i turističkom objektu naknade za glazbu koju puštaju. Nakon što smo već otkrili da Šegonova tvrtka kasni godinu dana s boravišnom pristojbom, ne plaća ni kamate na kredite, ovo je novi moment koji baca veliku sjenu na rad Šegona.

Nisu mogli potvrditi iznos

Iz ZAMP-a nam nisu mogli komentirati niti potvrditi iznos duga jer im je politika da ne komentiraju pojedinačne slučajeve. Inače, upravo je Šegon najavio da će srezati tu, prema mnogima, nepoštenu naknadu. Sada se pokazalo da bi od toga imala koristi i njegova tvrtka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Također, iz HBOR-a je potvrđeno da je Facta Vera dužna 134.000 kuna za kamate za kredit koji su dobili 2012. godine. Tijekom četiri godine uopće ne moraju otplaćivati glavnicu od 31,4 milijuna kuna nego samo kamate. Ipak, nisu ni to učinili. Na sam dan sjednice Nadzornog odbora u utorak, uplatili su tek 26.000 kuna.

Rok za plaćanje 160.000 kuna je bio zadnji dan 2013. godine. A upravo zbog tog kredita Povjerenstvo za sukob interesa jučer je pokrenulo postupak radi utvrđivanja je li pri sklapanju ugovora o kreditu s HBOR-om Šegon iskoristio svoju poziciju pomoćnika ministra financija. Šegon se može očitovati u roku od 15 dana. U tom vremenu povjerenstvo će prikupiti svu potrebnu dokumentaciju i dokaze za donošenje konačne odluke.

Smjena i novčana kazna

Ako povjerenstvo utvrdi da je bilo sukoba interesa, Šegonu slijedi smjena i novčana kazna. Ako se utvrdi da nije bilo sukoba interesa, za povjerenstvo će slučaj Šegon biti zaključen. Predsjednik uprave HBOR-a Anton Kovačev jučer je u Zadru, dan nakon što je policija upala u prostorije banke, branio Šegona kazavši da njegov kredit nije sporan. Kovačev je zadarskim gospodarstvenicima predstavio programe kreditiranja pa je novinare zanimalo na koji će se način moći doći do povoljnoga kredita, kakav je dobila tvrtka Linićeva pomoćnika Šegona.

- Takvih kredita je odobreno stotine. Prema tome, gospodarstvenici Zadra i Zadarske županije dobit će na uvid kreditne programe, a ima ih 28, za početnike pa do malih, srednjih ili velikih obrtnika i poduzeća - poručio je Kovačev.

O slučaju Šegon jučer su se očitovali i ministri Ranko Ostojić, Linić i Gordan Maras. Sva tri ministra bili su vrlo suzdržani u komentarima.

Ulazak policije u HBOR prokomentirali su uobičajenom mantrom hrvatskih političara: Neka institucije rade svoj posao. 


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina