Obavijesti

News

Komentari 100

Šegotin slatki život: Kako je uživao uz bok Milanu Bandiću

Šegotin slatki život: Kako je uživao uz bok Milanu Bandiću
6

Patrik Šegota godinama je, sve do afere s kućicama na Mirogoju, uživao povjerenje Milana Bandića i drugih članova njegove stranke. Zajedno s Bandićem se često našao u društvu najviših političkih dužnosnika

VIDEO

Patrik Šegota (45), bivši direktor zagrebačkih Gradskih groblja, uhićen je u srijedu ujutro, a u četvrtak je na ispitivanju u USKOK-u. Njegovo je ime prvi put postalo poznato u široj javnosti nakon što su 24sata u jesen prošle godine otkrila aferu s kućicama na Mirogoju. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Video vijesti 14.07.2021. VIDEO

Četiri kućice su dobile četiri tek osnovane firme na natječaju koji je trajao tek četiri radna dana. I sve četiri su ponudile u lipu istu cijenu zakupa, tek 10 kuna višu od druge najbolje ponude. Tri od njih četiri imale su jednako složene mail adrese, sve su osnovane na adresama privatnih osoba i nemaju telefon. Pred blagdan Svih svetih počela je i prodaja u tim kućicama, ali u njima nije poslovala nijedna od tvrtki koje su prošle na natječaju.

Političku karijeru počeo je u riječkom HDZ-u, odakle je, kao šef riječke mladeži stranke, dogurao do mjesta potpredsjednik nacionalne organizacije stranačke mladeži. Krajem 2006. je smijenjen i suspendiran jer je preotvoreno govorio o unutarstranačkom radu u javnosti u intervjuu za Novi list. Nakon toga je ostao običan član HDZ-a. U vrijeme Jadranke Kosor, 2011. godine, kandidirao se i za šefa gradskog HDZ-a, ali nije prošao.

Ekskluzivno: Patrik Šegota, Bandić, Prica i Bukovec koji je davao mito zajedno na proslavi
Ekskluzivno: Patrik Šegota, Bandić, Prica i Bukovec koji je davao mito zajedno na proslavi

U desetljeću koje je uslijedilo Šegota je promijenio i grad i stranku. Kao mladi kadar je prešao iz riječkog HDZ-a u Zagreb k Milanu Bandiću i brzo napredovao. U stranci je bio član predsjedništva, međunarodni tajnik i predsjednik ogranka Črnomerec. U stranci Milana Bandića su ga smatrali izuzetno okretnim i sposobnim, a prije afere je i Bandić imao povjerenja u njega.

Šegotine fotografije pokazuju da je tijekom godina bio u društvu najviših političkih dužnosnika, ali i da je bio blizak s pokojnim zagrebačkim gradonačelnikom. 

Na nekoliko fotografija je s Bandićem u restoranu, na Snježnoj kraljici na Sljemenu, ali i u društvu bivše predsjednike Kolinde Grabar Kitarović i njezinog supruga Jakova Kitarovića. 

Na jednoj od fotografija, u kadru 'selfija' na kojem je Šegota, u pozadini se vidi kako premijer Andrej Plenković i Milan Bandić razgovaraju. Sjede odmah iza Šegote. 

Ipak, afera kućice stajala ga je direktorske funkcije. Nakon toga Šegota se povukao u sjenu i u javnosti se pojavio još jednom. Na pogrebu Milana Bandića pojavio se s ostalim suradnicima pokojnog gradonačelnika, ali imao je jedinstven detalj. Na maski na njegovom licu bila je fotografija - Milana Bandića. 

Zagreb: Misa zadušnica za pokojnog gradonačelnika Milana Bandića

Od Bandića se oprostio i na svom Facebook profilu 28. veljače. 

Mikijevo jato sad strepi: Glavni akteri svih najvećih Bandićevih afera tek bi mogli doći na red
Mikijevo jato sad strepi: Glavni akteri svih najvećih Bandićevih afera tek bi mogli doći na red

- Danas se opraštam od našeg Gradonačelnika, Prijatelja, Čovjeka od kojeg sam mnogo naučio. Prijatelju mnogo je toga ostalo, što je potrebno završiti, želim ti mirno more i svjetlost, vječna svjetlina ti - napisao je Šegota i uputio poruku sućuti njegovoj obitelji, prijateljima i suradnicima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Mito i pogodovanje: Trojica pajdi digla pet milijuna kuna
OTKRIĆE 24SATA

Mito i pogodovanje: Trojica pajdi digla pet milijuna kuna

Plus+ Uskok je potvrdio naša otkrića, i Advent i ostale manifestacije na Trgu su rezultat mita i pogodovanja

U istražnom zatvoru šestero uhićenih u akcijama Uskoka
ISTRAGE IDU DALJE

U istražnom zatvoru šestero uhićenih u akcijama Uskoka

U istražnom zatvoru u četvrtak je završilo šestero jučer uhićenih u antikorupcijskim akcijama povezanima s pokojnim zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem
Za sitno mito Bandić je želio srušiti i spomenik kulture: Tako se to u Zagrebu radi godinama..
LAŽNA BRIGA O NASLJEĐU

Za sitno mito Bandić je želio srušiti i spomenik kulture: Tako se to u Zagrebu radi godinama..

Plus+ Zaštićeno industrijsko nasljeđe je moglo biti atrakcija, mogli su biti uredi, ali to su ti svemoćni investitori i Bandić koji bi radije sve srušili, kaže Zrinka Paladino o mitu od 50.000 eura za rušenje tornja tvornice žarulja