News

Komentari 100

Šegotin slatki život: Kako je uživao uz bok Milanu Bandiću

Šegotin slatki život: Kako je uživao uz bok Milanu Bandiću

Patrik Šegota godinama je, sve do afere s kućicama na Mirogoju, uživao povjerenje Milana Bandića i drugih članova njegove stranke. Zajedno s Bandićem se često našao u društvu najviših političkih dužnosnika

Patrik Šegota (45), bivši direktor zagrebačkih Gradskih groblja, uhićen je u srijedu ujutro, a u četvrtak je na ispitivanju u USKOK-u. Njegovo je ime prvi put postalo poznato u široj javnosti nakon što su 24sata u jesen prošle godine otkrila aferu s kućicama na Mirogoju. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Četiri kućice su dobile četiri tek osnovane firme na natječaju koji je trajao tek četiri radna dana. I sve četiri su ponudile u lipu istu cijenu zakupa, tek 10 kuna višu od druge najbolje ponude. Tri od njih četiri imale su jednako složene mail adrese, sve su osnovane na adresama privatnih osoba i nemaju telefon. Pred blagdan Svih svetih počela je i prodaja u tim kućicama, ali u njima nije poslovala nijedna od tvrtki koje su prošle na natječaju.

Političku karijeru počeo je u riječkom HDZ-u, odakle je, kao šef riječke mladeži stranke, dogurao do mjesta potpredsjednik nacionalne organizacije stranačke mladeži. Krajem 2006. je smijenjen i suspendiran jer je preotvoreno govorio o unutarstranačkom radu u javnosti u intervjuu za Novi list. Nakon toga je ostao običan član HDZ-a. U vrijeme Jadranke Kosor, 2011. godine, kandidirao se i za šefa gradskog HDZ-a, ali nije prošao.

U desetljeću koje je uslijedilo Šegota je promijenio i grad i stranku. Kao mladi kadar je prešao iz riječkog HDZ-a u Zagreb k Milanu Bandiću i brzo napredovao. U stranci je bio član predsjedništva, međunarodni tajnik i predsjednik ogranka Črnomerec. U stranci Milana Bandića su ga smatrali izuzetno okretnim i sposobnim, a prije afere je i Bandić imao povjerenja u njega.

Šegotine fotografije pokazuju da je tijekom godina bio u društvu najviših političkih dužnosnika, ali i da je bio blizak s pokojnim zagrebačkim gradonačelnikom. 

Na nekoliko fotografija je s Bandićem u restoranu, na Snježnoj kraljici na Sljemenu, ali i u društvu bivše predsjednike Kolinde Grabar Kitarović i njezinog supruga Jakova Kitarovića. 

Na jednoj od fotografija, u kadru 'selfija' na kojem je Šegota, u pozadini se vidi kako premijer Andrej Plenković i Milan Bandić razgovaraju. Sjede odmah iza Šegote. 

Ipak, afera kućice stajala ga je direktorske funkcije. Nakon toga Šegota se povukao u sjenu i u javnosti se pojavio još jednom. Na pogrebu Milana Bandića pojavio se s ostalim suradnicima pokojnog gradonačelnika, ali imao je jedinstven detalj. Na maski na njegovom licu bila je fotografija - Milana Bandića. 

Od Bandića se oprostio i na svom Facebook profilu 28. veljače. 

- Danas se opraštam od našeg Gradonačelnika, Prijatelja, Čovjeka od kojeg sam mnogo naučio. Prijatelju mnogo je toga ostalo, što je potrebno završiti, želim ti mirno more i svjetlost, vječna svjetlina ti - napisao je Šegota i uputio poruku sućuti njegovoj obitelji, prijateljima i suradnicima. 

Najčitaniji članci