Obavijesti

News

Komentari 67

Kako su 24sata razotkrila aferu kućica na Mirogoju, 'Sherry, Sherry' Velinu i Patrika Šegotu

Kako su 24sata razotkrila aferu kućica na Mirogoju, 'Sherry, Sherry' Velinu i Patrika Šegotu
3

Bivši direktor Gradskih groblja Patrik Šegota, uhićen je u srijedu ujutro. Smijenjen je s te pozicije krajem prošle godine nakon pisanja 24sata da je pogodovao fantomskim tvrtkama za 170 tisuća kuna

VIDEO

Policija je u srijedu ujutro upala u još jednu podružnicu Zagrebačkog holdinga. Ovog puta radi se o Gradskim grobljima. Privedeno je više ljudi, a među njima i direktor groblja Patrik Šegota koji je smijenjen upravo zbog afere kućice koje su otkrile 24sata. 

Krajem listopada prošle godine 24sata su objavila priču o nevjerojatnom natječaju za unosne lokacije na najvećem hrvatskom groblju Mirogoj. Četiri kućice su dobile četiri tek osnovane firme na natječaju koji je trajao tek četiri radna dana. I sve četiri su ponudile u lipu istu cijenu zakupa, tek 10 kuna višu od druge najbolje ponude. Tri od njih četiri imale su jednako složene mail adrese, sve su osnovane na adresama privatnih osoba i nemaju telefon. Pred blagdan Svih svetih počela je i prodaja u tim kućicama, ali u njima nije poslovala nijedna od tvrtki koje su prošle na natječaju.

U sve četiri kućice cvijeće i svijeće prodavao je obrt Velina design koji uopće nije dao ponudu. Vlasnica obrta je Velina Oršolić, poznata po pjevačkoj karijeri na dance sceni i hitu 'Sherry, Sherry'.

Bespravne kućice 'Chery chery' Veline su maknuli, a bivšeg šefa groblja će uhljebiti u Holdingu
Bespravne kućice 'Chery chery' Veline su maknuli, a bivšeg šefa groblja će uhljebiti u Holdingu

Prije 25 godina je kao srednjoškolka imala veliki hit: Sherry, Sherry 

- Ja sam uzela kućice u podzakup od Gradskih groblja. I plaćam istu cijenu od 3510 kuna, a za ostalo ne znam. Ne mogu vam odgovoriti zašto se nisam javila jer nemam saznanja o svemu što se događalo. Ugovorila sam s Gradskim grobljima sve - ispričala nam je Oršolić krajem listopada i dodala kako njena obitelj prodaje svijeće i cvijeće već 40 godina te da joj je to jedini kruh. 

Kućice je od proizvođača Tehnix kupila tvrtka Granex 1 pa ih preprodala, a Granex 1 je jedini vlasnik firme Prigorac građenje, u čijem nadzornom odboru je sjedila sestra Patrika Šegote, bivšeg voditelja Gradskih groblja koji je nakon afere dao ostavku.

Šegotin stan pretresaju već više od sat i pol vremena: 'Imao je osjećaj da će doći do ovoga'
Šegotin stan pretresaju već više od sat i pol vremena: 'Imao je osjećaj da će doći do ovoga'

Gradski kontrolni ured je u prosincu utvrdio da je Šegota pogodovao četirima tvrtkama tako što nijednoj nije uzeo zadužnice od 52.650 kuna, koliko iznosi godišnji najam s PDV-om, već je uzeo tek 10 tisuća kuna. Četiri sporne kućice su maknute jer su u biti bespravno i postavljene. Za njihovo postavljanje bila je potrebna suglasnost Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju i komunalno gospodarstvo, a tadašnji voditelj Šegota je taj uvjet iz ugovora očito ignorirao i dozvolio postavljanje kućica.

Iz Gradskih groblja su nam krajem siječnja ove godine odgovorili da je isti taj Gradski ured izdao nalog da se kućice maknu budući da zakupoprimci nisu ishodili sve potrebne dozvole za njih. Čekalo se samo da Velini Oršolić istekne tromjesečni ugovor koji je istekao 21. siječnja. Isti dan su maknute.

Zagreb: Misa zadušnica za pokojnog gradonačelnika Milana Bandića

Dakle, Bandićev čovjek Šegota ne samo da je pogodovao četiri fantomske tvrtke za više od 170.000 kuna jer nije uzeo iznos zadužnica, nego su kućice postavljene i bespravno. I onda je u njima radila Velina Oršolić u najprofitabilnijem razdoblju.

Nakon natezanja s povlačenjem ostavke, Šegota je pristao biti pomoćnik direktorice Zagrebparkinga, druge podružnice unutar Zagrebačkog holdinga. To mjesto nosi osnovnu plaću od 16.470 kuna bruto. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca