Šegotini mutni poslovi: Bukovec je prodao nenaplativi dug od Groblja i dobio kaznenu prijavu | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 10

Šegotini mutni poslovi: Bukovec je prodao nenaplativi dug od Groblja i dobio kaznenu prijavu

Šegotini mutni poslovi: Bukovec je prodao nenaplativi dug od Groblja i dobio kaznenu prijavu
1

Nenad Bukovec je usmeno s Patrikom Šegotom dogovorio poslove vrijedne milijune. Kad je Šegota smijenjen, nije ih mogao naplatiti pa je nenaplativi dug prodao tvrtki Hrvoja Burića. On ga je prijavio policiji

VIDEO

Pokojni poduzetnik Nenad Bukovec neuspješno je pokušao naplatiti radove koje je usmeno dogovorio s Patrikom Šegotom, uhićenim bivšim šefom podružnice Zagrebačkog Holdinga, Gradska groblja.

U fokusu istražitelja poslovi Šegote i poduzetnika Bukovca koji je počinio samoubojstvo
U fokusu istražitelja  poslovi Šegote i poduzetnika  Bukovca koji je počinio samoubojstvo

Kako nije postojala narudžbenica, Holding i novi čelnik Groblja Roko Gruja, nisu htjeli platiti račun za radove izvedene na tri groblja. Angažirali su vještake koji su zaključili da je cijena radova manja od one koju su usmeno dogovorili Šegota i Bukovec. Bukovec je potraživao preko tri milijuna kuna. Kako bi došao do novca, Bukovec je počeo prodavati dugove.

Zagreb: Misa zadušnica za pokojnog gradonačelnika Milana Bandića

Prema našim saznanjima, prodao je svoja potraživanja i faktoring kući Plus A Faktor iz Rijeke na čijem je čelu Hrvoje Burić, kandidat za riječkog gradonačelnika. Kad su otkrili da su dugovi nenaplativi jer radovi nisu izvedeni do kraja, Burić je kazneno prijavio Bukoveca. 

- Suzdržao bih se od komentara jer je stvar kompleksna. Dogodilo se što se dogodilo, vjerujem u pravnu državu. Imate tu i smrtni slučaj, razumite me, ne bih komentirao - rekao nam je kratko Burić. 

U sudskom registru piše da je ta tvrtka sad u likvidaciji, a neslužbeno doznajemo da je dug kojeg je Bukovec prodao oko 5,5 milijuna kuna. U sklopu istrage temeljene na toj kaznenoj prijavi, istražitelji su bili i u Holdingu pa je pitanje je li unutar tog iznosa bio i dio potraživanja prema Holdingu. Nakon odlaska Šegote, Bukovec je upao u poslovne probleme i nije mogao plaćati radnike. Dokazivao je da je sve što je izveo i naručeno. A prema našim saznanjima, svjedok da je to naručeno od strane Milana Bandića i Patrika Šegote je bio sad uhićeni vozač Zdravko Krajina. 

Saznali smo i da je Šegota dao ili dogovorio pozajmicu veću od dva milijuna kuna Bukovcu. To je išlo preko tvrtke njegove sestre Tamare.  Tvrtka Notitia se zbog te pozajmice upisala na jednu zgradu u vlasništvu Prigorac građenja, a navodno je uhićena upravo i sestra Šegote. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 10

VIDEO

Mito i pogodovanje: Trojica pajdi digla pet milijuna kuna
OTKRIĆE 24SATA

Mito i pogodovanje: Trojica pajdi digla pet milijuna kuna

Plus+ Uskok je potvrdio naša otkrića, i Advent i ostale manifestacije na Trgu su rezultat mita i pogodovanja

U istražnom zatvoru šestero uhićenih u akcijama Uskoka
ISTRAGE IDU DALJE

U istražnom zatvoru šestero uhićenih u akcijama Uskoka

U istražnom zatvoru u četvrtak je završilo šestero jučer uhićenih u antikorupcijskim akcijama povezanima s pokojnim zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem
Za sitno mito Bandić je želio srušiti i spomenik kulture: Tako se to u Zagrebu radi godinama..
LAŽNA BRIGA O NASLJEĐU

Za sitno mito Bandić je želio srušiti i spomenik kulture: Tako se to u Zagrebu radi godinama..

Plus+ Zaštićeno industrijsko nasljeđe je moglo biti atrakcija, mogli su biti uredi, ali to su ti svemoćni investitori i Bandić koji bi radije sve srušili, kaže Zrinka Paladino o mitu od 50.000 eura za rušenje tornja tvornice žarulja