News

Komentari 10

Šegotini mutni poslovi: Bukovec je prodao nenaplativi dug od Groblja i dobio kaznenu prijavu

Šegotini mutni poslovi: Bukovec je prodao nenaplativi dug od Groblja i dobio kaznenu prijavu

Nenad Bukovec je usmeno s Patrikom Šegotom dogovorio poslove vrijedne milijune. Kad je Šegota smijenjen, nije ih mogao naplatiti pa je nenaplativi dug prodao tvrtki Hrvoja Burića. On ga je prijavio policiji

Pokojni poduzetnik Nenad Bukovec neuspješno je pokušao naplatiti radove koje je usmeno dogovorio s Patrikom Šegotom, uhićenim bivšim šefom podružnice Zagrebačkog Holdinga, Gradska groblja.

Kako nije postojala narudžbenica, Holding i novi čelnik Groblja Roko Gruja, nisu htjeli platiti račun za radove izvedene na tri groblja. Angažirali su vještake koji su zaključili da je cijena radova manja od one koju su usmeno dogovorili Šegota i Bukovec. Bukovec je potraživao preko tri milijuna kuna. Kako bi došao do novca, Bukovec je počeo prodavati dugove.

Prema našim saznanjima, prodao je svoja potraživanja i faktoring kući Plus A Faktor iz Rijeke na čijem je čelu Hrvoje Burić, kandidat za riječkog gradonačelnika. Kad su otkrili da su dugovi nenaplativi jer radovi nisu izvedeni do kraja, Burić je kazneno prijavio Bukoveca. 

- Suzdržao bih se od komentara jer je stvar kompleksna. Dogodilo se što se dogodilo, vjerujem u pravnu državu. Imate tu i smrtni slučaj, razumite me, ne bih komentirao - rekao nam je kratko Burić. 

U sudskom registru piše da je ta tvrtka sad u likvidaciji, a neslužbeno doznajemo da je dug kojeg je Bukovec prodao oko 5,5 milijuna kuna. U sklopu istrage temeljene na toj kaznenoj prijavi, istražitelji su bili i u Holdingu pa je pitanje je li unutar tog iznosa bio i dio potraživanja prema Holdingu. Nakon odlaska Šegote, Bukovec je upao u poslovne probleme i nije mogao plaćati radnike. Dokazivao je da je sve što je izveo i naručeno. A prema našim saznanjima, svjedok da je to naručeno od strane Milana Bandića i Patrika Šegote je bio sad uhićeni vozač Zdravko Krajina. 

Saznali smo i da je Šegota dao ili dogovorio pozajmicu veću od dva milijuna kuna Bukovcu. To je išlo preko tvrtke njegove sestre Tamare.  Tvrtka Notitia se zbog te pozajmice upisala na jednu zgradu u vlasništvu Prigorac građenja, a navodno je uhićena upravo i sestra Šegote. 

Najčitaniji članci