Obavijesti

News

Komentari 0

'Šeks mi je davno rekao da sam bezuvjetno osuđen'

'Šeks mi je davno rekao da sam bezuvjetno osuđen'
7

Damir Polančec tvrdi da mu je Šeks davno rekao da je osuđen na godinu dana, dok ga je Kosor uputila Šeksu jer je on 'dobar' sa sucem Ivanom Turudićem

VIDEO

Damir Polančec, nakon što je osuđen na godinu i tri mjeseca zatvora, poslao je svim medijima svoju izjavu ovjerenu kod javnog bilježnika o susretima s premijerkom i podpredsjednikom Sabora. Polančec je 27.9. ovjerio izjavu u kojoj ga je, kaže, 24 sata nakon izlaska iz zatvora kontaktirao posrednik i pozvao na sastanak s premijerkom Jadrankom Kosor. Polančec nije imenovao posrednika, no kaže s Kosor se tada ipak nije sastao, nego tek 2. rujna. Na njegovo iznenađenje, iako ga se odricala dok je bio u Remetincu, Kosor ga je navodno  izgrlila i bodrila govoreći da će sve biti u redu te da je strašno što mu se događa i da je bio krivi čovjek na krivom mjestu u krivo vrijeme.

Šeks mi je rekao da što češće na sudu spominjem Sanadera, kaže Polančec

- Od tapšanja po ramenu, rame me još i danas boli - kaže Polančec. Kosor ga je, tvrdi, uputila na Vladimira Šeksa jer je on 'dobar' sa sucem Županijskog suda Ivanom Turudićem. Šeks mu je pak prije mjesec dana, tvrdi, savjetovao da na sudu kaže kako je sve radio po nalogu bivšeg premijera te da što više puta spomene Sanadera jer će mu situacija u obrani tako biti bolja. Polančec, kaže, nije želio svaljivati krivnju ni na koga iako je Sanader za njega sada samo 'zrak' te je rekao Šeksu da će se braniti istinom. Šeks mu je navodno odgovorio da je presuda već donesena, bezuvjetna presuda te da još jednom o svemu razmisli. Podigao je mali prst desne ruke i micao ga gore-dole. Polančec ga je, kaže, šokiran upitao da li to znači da je dobio godinu dana bezuvjetno na što je Šeks potvrdno kimnuo glavom.

'Građani su moji jedini saveznici'

Polančec pred svojim domom u Koprivnici nije želio komentirati presudu Županijskog suda, samo je ponovio da je ona donesena puno ranije.

- Mediji će dobiti moje priopćenje i dokument koji sam prije nekoliko tjedana ovjerio kod javnog bilježnika i molim ih da ga objave, kako bi svima postalio jasno kako je presuda donesena - rekao je Polančec. Dodao je da je već tijekom suđenja rekao da su građani ove zemlje i obični ljudi koje svakodnevno susreće na ulici njegovi jedini saveznici.

'Presuda je donesena samo i isključivo na sudu'

Što bih se ja sad trebao braniti od jednog Polančeca? Ali, moram to reći - naravno da sam sudio po zakonu, rekao je Ivan Turudić, sudac Županijskog suda. Bio je to odgovor na pitanje voditelja HRT-ova Dnevnika da li je bio objektivan pri donešenju presude Damiru Polančecu. Turudića je, kaže, šokirala Polančecova izjava.
- Presuda je donesena samo i isključivo na sudu. Ako su smatrali da sam pristran mogli su tražiti moje izuzeće - rekao je. Dodao je kako je sa Šeksom samo poznanik.
- Čujemo se rijetko. Zadnji put sam ga vidio u Saboru, a prije toga na utakmici između Hrvatske i Grčke - kaže sudac. Voditelj Dnevnika pitao ga je bi li Polančecova izjava utjecala na presudu da je s njom došao prije izricanja presude. Tudurić je rekao: Apsolutno ne!

Morat će vratiti pola milijuna kuna

Polančeca je sudac Ivan Turudić na Županijskom sudu osudio na godinu i tri mjeseca zatvora zbog naručivanja nepotrebne studije za koju je potrošeno 500.000 kuna. Odvjetnika Petra Milaetića, koji je studiju izradio, nepravomoćno su osudili na godinu dana te mu je dvije godine zabranjeno bavljenje odvjetničkom praksom. Zajedno će morati vratiti novac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije