Obavijesti

News

Komentari 13

'Nemam se za što ispričavati SDP-u, oni bi se trebali nama'

'Nemam se za što ispričavati SDP-u, oni bi se trebali nama'
1

Luka Bebić smatra da je Šeksov prijedlog zabrane rada SDP-a u najmanju ruku pretjeran. Kaže da ne postoji ni jedna hrvatska stranka koju bi trebalo zabraniti

VIDEO

Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks ne namjerava se ispričati SDP-ovcima, zbog tvrdnje da bi njihova stranka mogla doći pod udar zakona te da bi im se mogao zabraniti rad, jer ruše ustavni poredak.

- Nemam se za što ispričavati. Oni bi se trebali ispričati HDZ-u, jer neprekidno ponavljaju da je vrh HDZ, Vlade i Sabora, dio kriminalne organizacije. Neka se gospoda iz SDP-a ispričaju zbog opetovanog vrijeđanja, klevetanja i izljeva mržnje - rekao je Šeks.

Predsjednik Sabora Luka Bebić ne slaže se svojim stranačkim kolegom Šeksom oko zabrane rada SDP-a.

- Legitimno je pravo da svakoga nešto predloži na temelju Ustava. No, mislim da u Hrvatskoj ne postoji ni jedna stranka koju bi trebalo zabraniti i mislim da je to pretjerivanje u najmanju ruku - rekao je barba Luka, koji se pravdao da Šeksu nije udijelio opomenu, jer se on pozivao na Ustav. Osudio je neodmjerene i uvredljive izjave koje su tijekom rasprave o izglasavanju (ne)povjerenja premijerki Kosor 'sijevale s jedne i druge strane'.

- Mislim da bi trebalo stvoriti atmosferu u kojoj će, kad se pretjera, biti isprika. Međutim isprike još nisam doživio u sabornici - pomirljiv je bio Bebić.

Na pitanje zašto se ne bi HDZ prvi ispričao, ustvrdio je da su se oni do sada "ispričavali puno puta, a da nisu čuli nikakvu ispriku s druge strane".

Prijetnje potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa o zabrani rada SDP-a obilježile su saborsku raspravu prije glasovanja. Nenad Stazić (SDP) javio se za riječ na temu izmjene Zakona o Pravosudnoj akademiji i ironično ustvrdio da želi iskoristi jednu od posljednjih prilika da istupi u ime SDP-a, prije nego se ostvari Šeksova prijetnja.

- Upozoravam zastupnika da će on u Saboru moći slobodno govoriti sve dok traje njegov mandat bez obzira na događanja sa SDP-om - ustvrdila je Ana Lovrin (HDZ).

Njezina replika izazvala je reakciju Marije Lugarić (SDP) za koju je prijetnja Vladimira Šeksa bizarna. Upozorila je da na izrečenu prijetnju nitko nije reagirao iako su u sabornici bili premijerka Kosor i svi potpredsjednici Sabora i HDZ.

- To govori da se ne radi o izoliranom incidentu, nego očito o osmišljenoj stranačkoj politici - rekla je Lugarić. Strasti je pokušao smiriti predsjedavajući Ivan Jarnjak (HDZ). Ustvrdio je da se ne bi trebalo osvrtati na tu jednu izjavu.

- Bilo je iz vaših redova toliko teških uvredljivih riječi na račun HDZ-a da je to zastrašujuće. Mislim da se ne bi trebalo vraćati unazad i na taj način raspravljati - upozorio je Jarnjak. Upitao je SDP-ovce je li u redu da Željko Jovanović vrh HDZ-a naziva kriminalnom organizacijom.

- Kolegice Lugarić, vi s pravom upozoravate da nitko iz HDZ-a, iako ih je bila puna vijećnica, nije reagirao na ovakvu opasnu, protuustavnu izjavu potpredsjednika Sabora. Kad znamo kako je Ustavni sud prešao preko volje 700.000 građana u pitanju referenduma, pa zašto ne bi prešao preko volje 800.000 građana koji glasuju za SDP - rekao je Stazić.

- Možda vi to želite, međutim HDZ to ne bu sigurno napravil, niti ova država to može niti će napraviti. Ali, bilo bi dobro da raspravite o kvalifikacijama koje ste izrekli na račun HDZ-a - kroz smijeh je i u svom stilu odgovorio SDP-ovcima predsjedavajući Jarnjak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa