Obavijesti

News

Komentari 64

Šeks: Srbija je na svoju ruku postala pravosudni žandar

Šeks: Srbija je na svoju ruku postala pravosudni žandar
4

Potpredsjednik Hrvatskog Sabora kazao je kako će Vlada u četvrtak raspravljati o prijedlogu zakona o 'ništetnosti pravnih akata bivših vojnih sudova bivše države'

VIDEO

Već na sjednici Vlade u četvrtak naći će se prijedlog zakona o "ništetnosti pravnih akata bivših vojnih sudova bivše države" kojim će se, praktički, Srbiji oduzeti pravo da budu pravni sljednici Jugoslavije. Srbija je, u stvari, sebi nametnula ulogu Haaga, odnosno vrhovnog pravnog arbitra za sve prostore bivše države. Ovim zakonom, koji će ići u hitnu saborsku proceduru, napravit ćemo snažnu polugu pritiska kojom će sve zemlje izašle iz okvira bivše Jugoslavije natjerati Srbiju da promijeni svoje zakone, rekao je u ponedjeljak u Đakovo Vladimir Šeks, potpredsjednik Hrvatskog sabora.

- Srbija je na svoju ruku postala pravosudni žandar za sve slučajeve iz propale Jugoslavije. Međutim, oni ne mogu optuživati, suditi i proganjati svakoga koga im se prohtije. Konkretno, kakve veze Srbija ima s Veljkom Marićem, koga su osudili na 12 godina? On je hrvatski državljanin koga se sumnjiči da je na teritoriju Hrvatske ubio drugog hrvatskog državljanina. Zato ja ne želim primiti optužnicu poražene zločinačke vojske, jer su to za mene zločinački papiri koje ne samo da ne želim uzeti nego im ni biti blizu! - rekao je Šeks.

Njegov domaćin, đakovački gradonačelnik i saborski zastupnik HDSSB-a, Zoran Vinković, najnovije optužnice pristigle iz Srbije nazvao je "novom agresijom na Hrvatsku". 

Inače, Šeks i Vinković nisu se u ponedjeljak na radnom sastanku u Đakovu složili samo glede optužnica iz Srbije. Nakon nekoliko godina neslaganja i konstantnih prepucavanja, dogovorili su se da na sljedeću sjednicu Vlade dođu i rješenja za probleme đakovačke ergele, časničkog doma i "mimoze", tj. bivše upravne zgrade PIK-a Đakovo. Također su usuglasili i hodogram rješavanja problema rodilišta i neisplaćenih plaća zaposlenika u Đakovštini.

- Došlo je vrijeme da gradonačelnik i ja podmetnemo leđa i riješimo probleme - rekao je Šeks.

Zoran Vinković je, pak, njihov brzi dogovor nazvao "novim putem rješavanja problema u hrvatskoj politici". Odbio je spekulacije da će promijeniti stranački dres i prijeći u HDZ.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...