Obavijesti

News

Komentari 29

Seksao se. Slomio je penis. Tražio odštetu. Izgubio parnicu

Isti slučaj, drugačija presuda: Nesretni Splićanin u međuvremenu je umro, a Općinski sud je presudio u njegovu korist, da bi sad Županijski sud presudio sasvim suprotno.

VIDEO

Splitski Županijski sud poništio je odluku splitskog Općinskog suda u do sada nezabilježenom slučaju koji će pravnike i ubuduće stavljati na muke.

Sve je počelo 2006. godine, kad je danas pokojni Splićanin doživio prijelom spolovila tijekom seksualnog odnosa. Nakon toga mu je spolovilo zaraslo, ali više nije mogao imati spolne odnose.

Tri godine nakon toga tužio je osiguravateljsku kuću Triglav osiguranje, kod koje je imao policu životnog osiguranja s dopunskim osiguranjem od nezgode.

Bio je dodatno osiguran na iznos od 50.000 eura za slučaj trajnog invaliditeta, a u tužbi je tražio polovicu tog iznosa, sukladno tablici samog osiguravajućeg društva.

U procesu je osiguravajuće društvo tvrdilo da se ne radi o ozljedi koja je prouzročila invaliditet, nego o bolesti te da se osiguranik nije na vrijeme liječio.

Nesretni Splićanin u međuvremenu je umro, a Općinski sud je presudio u njegovu korist, da bi sad Županijski sud presudio sasvim suprotno.

- U presudi su sudski vještaci, kao i liječnik Kažimir Milotić, potvrdili da je posljedica njegova stanja ‘ozljeda-trauma’, a ne bolest - rekao nam je sin pokojnika. Županijski sud u svojoj presudi, dodaje, mimoilazi stručno mišljenje vještaka i liječnika te donosi presudu u korist tuženika riječima da se tužitelj nije na vrijeme liječio, što je u cijelom procesu potpuno nebitno, jer se cijeli proces vodi oko toga radi li se o ozljedi ili bolesti.

- Stručnjaci su prosudili da se radi o ozljedi, ali je sud to ignorirao, što je skandalozno - rekao nam je sin pokojnog Splićanina.Da stvar bude još čudnija, taj isti splitski Županijski sud donio je suprotnu presudu u identičnom slučaju, što nam je potvrdila i odvjetnica obitelji nesretnog Splićanina.

- Pokojnik je i zbog prirode svojega posla imao više polica osiguranja. Istu policu kao i u Triglav osiguranju imao je i u Croatia osiguranju. Općinski sud presudio je u njegovu korist, što je splitski Županijski sud potvrdio i presuda je postala pravomoćna. Sad je u identičnom procesu presuda sasvim drukčija - rekla nam je odvjetnica obitelji. Sud je mišljenja da je ozljedu tužitelj mogao liječiti, ali nije. Nasljednici, umjesto da dobiju 25.000 eura odštete, moraju platiti 30.000 kn sudskih troškova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa