News

Komentari 111

Seksistički ispad šefa HZZO-a u Otvorenom: 'Žene puno pričaju, mi muškarci smo operativniji'

Seksistički ispad šefa HZZO-a u Otvorenom: 'Žene puno pričaju, mi muškarci smo operativniji'

Zbog iste rečenice, da žene puno pričaju, prošli tjedan je ostavku podnio šef Olimpijskih igara Tokio 2020. Yoshiro Mori (83). Na sastanku na kojem je podnio ostavku je plakao

U emisiji Otvoreno govorilo se o dugovima zdravstva veledrogerijama, a jedan od gostiju bio je Lucian Vukelić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) i član HDZ-a.

Tijekom jedne rasprave, šef HZZO-a imao je seksistički ispad o brbljavim ženama i konkretnim muškarcima. Kazao je: "Meni je drago kad su žene u studiju, pa one puno više pričaju, mi smo operativniji, muškarci".

Voditelj Mislav Togonal opomenuo ga je kako je riječ o seksizmu, no Vukelić se nije dao. 

"Ne, ne, govorim operativno, kad objašnjavamo nešto, ne", ponovio je svoju tezu.

Vukelić je samo još jedan u nizu muškaraca koji su se u zadnje vrijeme 'proslavili' sekstičkim izjavama u hrvatskom javnom prostoru, ali sve je to za njih prošlo bez posljedica.

Inače, prošli tjedan je zbog izjave da žene previše pričaju šef Olimpijskih igara Tokio 2020. Yoshiro Mori (83) podnio ostavku. Mori, bivši japanski premijer, izazvao je zgražanje diljem svijeta svojim seksističkim komentarima da žene previše govore, koje je izgovorio na sastanku olimpijskog odbora.

- Moji neprimjereni komentari izazvali su velike probleme. Žao mi je - rekao je Mori (83) na sastanku organizacijskog odbora Olimpijskih igara.

Mori je na sastanku na kojem je podnio ostavku plakao.

Najčitaniji članci