Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
62 komentara

Seksistički plakati razljutili su i ZET-ovce: Neprimjereni su

Iz ZET-a su poručili da 'očekuju očitovanje službi i žurno uklanjanje neprimjerenih plakata iz vozila". Smatraju da plakati šalju diskriminirajuću poruku, posebno prema ženama

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
62 komentara

Nakon što su u četvrtak Zagrepčane šokirali plakati postavljeni u ZET-ovim vozilima sa neprimjerenim sadržajem o štetnosti ovisnosti o alkoholu, posebno na račun ženskog spola, oglasili su se iz sindikata ZET-a.

ZET: 'EDUKATIVNI' PLAKATI Seksizam u tramvaju: 'Pijane žene spavaju s nepoznatima...'

Na svojoj facebook stranici su napisali:

S obzirom na veliki broj medijskih upita koje smo zaprimili u svezi plakata koji se nalaze u našim vozilima, a vezan uz kampanju za zdravim životom, kao i štetnostima koje uzrokuju pojedine ovisnosti, pa tako i ovisnost o alkoholu, moramo izjaviti da su plakati doista neprimjereni, te da šalju diskriminirajuću poruku, posebno prema ženama.
Bez obzira što mi kao sindikat nemamo nikakvog utjecaja ili odgovornosti na postavljanje materijala u oglasne prostore u našim vozilima želimo se ispričati javnosti zbog moguće krive percepcije javnosti prema našim radnicima, koji nemaju nikakve odgovornosti za postavljanje navedenih materijala u naša vozila.


Podsjećamo da u ZET-u ne postoje nikakvi problemi ili diskriminacija na temelju spola radnika, te da skoro sve poslove obavljaju uredno i na zadovoljstvo svih nas oba spola, pa tako našim vozilima upravljaju na siguran način žene i muškarci.
Također kao i javnost očekujemo očitovanje nadležnih službi odnosno Gradskog ureda za zdravstvo i Centra za edukaciju CEDAR, na nespretno i neprimjereno sročenom plakatu, koji prvenstveno vrijeđa žene sa promašenom porukom.
Alkohol je štetan za oba spola u neprimjerenim količinama i nema tu velike i bitne razlike između spolova, a upravo naši vozači tramvaja/autobusa, mogu poslužiti kao primjer svima nama, jer na svome radnome mjestu ne smiju imati niti najmanju količinu alkohola, zbog odgovornog posla koji obavljaju i odgovornosti prema putnicima i korisnicima naših usluga.
Očekujemo što žurnije da se neprimjereni plakati maknu iz naših vozila i još jednom se ispričavamo bez obzira što naši radnici nisu odgovorni za postavljanje tih plakata javnosti, a posebice svim ženama koje su dovedene u neprimjereni kontekst sa objavom na navedenom plakatu.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message