Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
182 komentara

Sekulić: 'Vlada nam je lagala, izdali su nas i uništili Božić!'

Koordinator stožera za obranu rafinerije Sisak otvoreno kaže da Mađari neće modernizirati rafineriju Rijeka nakon što zatvore Sisak, te da će većina od 550 radnika na kraju dobiti otkaze jer ih Vlada ne štiti

Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL
182 komentara

Koordinator stožera za obranu rafinerije Sisak Predrag Sekulić komentirao je odluku Ine da ipak zatvori rafineriju Sisak, a prvi put su za takvu odluku glasali i hrvatski predstavnici u Upravi, kao i predstavnica radnika. Mađarski MOL je već treću godinu najavio da će zatvoriti rafineriju, oko toga su se sukobljavali s Vladom, ali Sekulić kaže da su Vlada i Mađari sada očito postigli dogovor.

POGLEDAJTE VIDEO:

Zagreb: Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstva za "Pilot-projekt uvođenja naprednih mreža“ ĆORIĆ: Transformacija poslovanja u Sisku 'put kojim Ina treba ići'

- Treći Božić zaredom radnici tuguju umjesto da slave. Ovaj put je jasno da se rafinerija gasi, a sve najave iz Vlade da to neće dopustiti su pale u vodu. Ovo je čista izdaja nacionalnih interesa u koje se toliko zaklinju. Hrvatska će ostati bez prerade nafte, naša nafta će ići u inozemstvo, MOL će je prerađivati i ostvarivati profit. Želio bi posjetiti Vladu da nema radnika u rafineriji koji se nije borio ili izgubio nekoga svoga u Domovinskom ratu. A sada nismo Vladi ni na kraj pameti - kaže nam Sekulić.

Najavama Ine da će u Sisku biti industrijski centar, te da 550 sadašnjih radnika neće dobiti otkaz, Sekulić ne vjeruje. Kaže i da se na sastanku uprave reklo da može opstati 40-50 posto radnih mjesta i to ako se realiziraju nove investicije.

- Nitko ne zna kakav bi to industrijski centar bio i što bi to značilo. Najavljivali su i da ćemo postati postrojenje za preradu biodizela, pa je to palo u vodu. Manje od 100 ljudi će ostati ovdje. Neće biti velikog otpuštanja u jednom valu, ali će ona ići sukcesivno. Sada nema nigdje onih koji su nam obećavali pred izbore da neće dopustiti gašenje rafinerije - objašnjava Sekulić.

'Svima u Vladi želim miran Božić, neka slave kad naše obitelji ne mogu'

Ininu najavu da će modernizirati rafineriju u Rijeci i tako kompenzirati zatvaranje Siska, smatra neistinitom i da bi to trebalo poslužiti samo kao opravdanje.

PLANOVI ZA 2019. INA: Prerada nafte u Rijeci, a u Sisku će biti industrijski centar

- Pa već godinama slušamo da će Mađari modernizirati Rijeku, a to se nije dogodilo. I sada najavljuju modernizaciju sljedeće godine "ako se ispune uvjeti". Od toga neće biti ništa. Već je kasno. Te priče su lažne. Mi smo izdani ovdje, ovo je ponovno čista dominacija Mađarske države nad Hrvatskom. Svima u Vladi želim miran Božić, neka slave kad naše obitelji ne mogu. Mi smo ostali sami i ostavljeni od onih koji bi nas trebali zaštiti - zaključuje emocionalno Sekulić.

Njemu samom je Ina pokušala dati otkaz, ali spor još traje. Sekulić se angažirao na prošlim izborima i kroz Most.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message