Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sekunde do katastrofe: Preko šest traka na crveno u Zagrebu

Stoput tako prelaze na crveno na biciklima. Valjda misle, neće me udariti nitko, stići ću. Eto, ovaj put je dobro završilo, rekao nam je Tomislav koji je kirurg, a video je snimio kamerom koju ima na kacigi

Foto: čitatelj 24sata
229 komentara

Sve vidite na snimci. Svi smo čekali da nam se upali zeleno i baš se u tom trenutku čovjek odlučio krenuti na biciklu. Završilo je kako je završilo, moglo je biti puno gore.

Priča nam to Tomislav Rešković, vozač motora koji nam je poslao video.

POGLEDAJTE VIDEO

Na snimci se vidi kako motociklist i vozači automobila čekaju zeleno svjetlo na križanju Zagrebačke avenije i Ulice Dragutina Golika (u nastavku Ulica Hrgovići) u zagrebačkom naselju Voltino. S lijeve strane je gospodin na biciklu.

Foto: čitatelj 24sata

Vozačima se pali zeleno svjetlo i kreću. Vozač automobila u krajnjoj desnoj traci umalo udara biciklista. U zadnji je čas pritisnuo kočnicu. Sve je završilo uz trubljenje i pokoju psovku. Što je najbitnije, nitko nije ozlijeđen.

Tomislav je video snimio u srijedu oko 14:30 sati.

- Stoput tako prelaze na crveno na biciklima. Ne znam što im se mota po glavi. Valjda misle, neće me udariti nitko, stići ću. Eto, ovaj put je dobro završilo - dodao je Tomislav, koji je inače kirurg i nagledao se posljedica ovakvih slučajeva.

- Imali smo dosta takvih slučajeva. Često nam znaju doći razbijeni i alkoholizirani, misle da su na biciklu pa eto, mogu piti i voziti. Problem je i što se dosta njih ne može odlučiti hoće li voziti na kolniku ili po pločniku. Pa često miksaju, malo među pješake pa među nas na cestu. To zna biti dosta opasno, a to rade i ljudi koji voze električne skutere - dodao je Tomislav.

Foto: čitatelj 24sata

Foto: čitatelj 24sata

Poslao nam je Tomislav još dvije snimke koje je stavio i na YouTube, a na kojima se vide biciklisti koji ne mare previše za crveno svjetlo i kontra smjer.

 

Možda vas zanima i ovo:
Message