Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
60 komentara

Vjetar u Vukovaru odnio fasadu sa zgrade, uništeni automobili

Olujni vjetar je u nedjelju oko 10.30 sati u Slatini srušio krov na nadstrešnicu, koja je zatrpala automobil. Vjetar je dizao krovove i u Ogulinu i kod Karlovca...

Foto: Snimio čitatelj
60 komentara

Danas je olujni vjetar u Vukovaru u gradskoj četvrti Borovo Naselje na stambenoj zgradi na Vijencu Ruđera Boškovića odnio dio fasade stambene zgrade i teško oštetio više osobnih automobila na parkiralištu.

Foto: Snimio čitatelj

- Danas oko 15:00 sati pogodilo nas je nevrijeme. Snažan vjetar i jaka kiša učinili su svoje. Na zgradi od 13 katova otpao je dobar dio fasade, te oštetio automobile koji su bili parkirani kod zgrade. S obzirom da su na autima bila razbijena stakla, a kiša je jako padala, pozvana je policija kako bi obavijestila vlasnike vozila da maknu svoje aute i zbog mogućeg daljnjeg padanja fasade. Ovo je bilo jedno od jačih nevremena koje nas je pogodilo - javio nam je čitatelj.

'Sekunde su bile u pitanju, sve je zamalo palo na unuku i kćer'

Foto: Željko Rukavina/24sata

Na žalost dogodilo se ono na što smo susjed I.Š. (42) i ja upozoravali prije sedam godina - da će kuća koja je na mojoj lijevoj međi i koja je minirana za Domovinskog rata nekoga zatrpati. Na sreću kći i unuka su možda desetak sekundi ranije ušle u kuću, prije nego što je vjetar bacio lijevu stranu krovišta na našu nadstrešnicu, koja je zatrpala automobil i sve što je bilo ispod, kazao nam je u nedjelju Slatinjanin Stevo Relić (66), koji živi u 3. Cvjetnoj ulici na broju 8. 

Foto: Željko Rukavina/24sata Kako nam je rekao u 10.30 sati čula se strašna lomljava i Opel Corsa, te dva bicikla ostali su zatrpani ispod nadstrešnice koju je srušio susjedom krov kojeg je bacio vjetar. 

Naime, prije nekih sedam godina, djevojčica iz susjedstva je stradala od pada daske s ruševne katnice koja se nakon miniranja jedva drži. Relić je tada djevojčicu predškolskog uzrasta odnio u Dom zdravlja, ali je srećom imala lake ozljede. 

I. Š., koji živi preko puta i ima dvoje male djece, zajedno je s Relićem otišao u Gradsku upravu kako bi ih upozorio na problem i opasnost od kuće čiji se vlasnik prije 26 godina iselio iz Hrvatske. 

- Izašli su na lice mjesta i zaključili kako kuću ne smiju dirati jer ona ima vlasnika koji nije dostupan. Nekako sam uspio dogovoriti s HEP-om, da premjeste električni vod koji je imao neizolirane žice, i na tome se zaustavilo - kazao nam je I. Š. 

Foto: Željko Rukavina/24sata U obitelji Relić su svi u šoku, jer se dogodilo ono što je bilo očekivano, jer se s ceste prostim okom vidi da je kuća u 'raspadu' i samo je pitanje vremena kada će se golema katnica rastepsti na sve strane.

Dok smo stajali na ulici, Relić nas je upozorio da maknemo automobil s ceste ispred kuće jer se dimnjak opasno ljuljao na vjetru i samo je pitanje jačine vjetra koji će ga baciti, kao što je u nedjelju bačeno krovište. Dio krova koji je pao na s lijeve strane katnice na Relićevu parcelu, je oštetio i plinsku instalaciju, ali hitnim pregledom je utvrđeno da na sreću plin ne curi. Time se izbjegla veća tragedija u kojoj netko nevin mogao izgubiti život zbog nemarnosti gradskih vlasti.

- Uz to što je ta kuća golema opasnost za sve koji prolaze ulicom, jer sam nekoliko puta sklanjao predmete koji su pali na prometnicu, tamo je i leglo zmija. Do sada sam ih četiri ubio koje su dopuzale u moje dvorište. Možda će ovo ipak biti nekakav signal da mjerodavni nešto učine, ali bojim se da će sve ostati na istom. Nakon pada krova i urušavanja nadstrešnice koja mi je uništila automobil zvao sam i komunalnog redara, ali mu se nije dalo izaći. Policija je korektno obavila svoj posao - kazao nam je uzrujani Stevo Relić, apelirajući na gradske službe da napokon nešto poduzmu.

Krovovi letjeli u Ogulinu, Karlovcu...

Olujno nevrijeme zahvatilo je i Osijek, Ogulin, Karlovac i Zagreb. U Ogulinu je jak vjetar uzrokovao štetu u Frankopanskoj ulici. io krova s jedne kuće doslovce je odletio na drugu stranu ulice, a komadi lima i cigle  razasuti su po cesti. Zabilježena je i šteta na plasteniku OPG-a Kučinić. Zbog snažnog vjetra u Ogulinu, stanovnicima se savjetuje da ne izlaze iz kuća.

U Tounju kod Karlovca je vjetar odnio krov osnovne škole.  

- Brzo nakon što sam snimila video došli su vatrogasci i pokušali sanirati štetu, vjerujem da je ovo prvi puta da se ovakvo nešto dogodilo, pošto nisam primijetila takvo nešto ranije. Nisam vidjela da je netko ozlijeđeni. Ni ne sjećam se kada je škola zadnji puta renovirana - rekla nam je čitateljica koja je snimila video.

POGLEDAJTE VIDEO

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message