Obavijesti

News

Komentari 29

Selak Raspudić i Štromar pričali klupama u kojima nikog nema: 'Uvažena prazna sabornice...'

Selak Raspudić i Štromar pričali klupama u kojima nikog nema: 'Uvažena prazna sabornice...'

Nakon glasanja, saborski zastupnici brže bolje su napustili sabornicu i uputili se na odmor do 15. siječnja. Mostova zastupnica Marija Selak Raspudić i HNS-ov Predrag Štromar ostali su sami s potpredsjednikom

VIDEO

Nakon što su izglasali odluku o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa i izmjene još nekih Zakona, saborski zastupnici zaključili su i ovu izvanrednu sjednicu koja je trajala tri dana.

 

Podsjetimo, redovno jesensko zasjedanje završili su u utorak 15. siječnja, ali Vlada je uputila zahtjev za izvanrednim zasjedanjem kako bi se donijela odluka o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa.

Ono je trajalo do danas, a nakon glasanja su zastupnici brže bolje napustili sabornicu iako su mogli još iznijeti svoje slobodno stajalište o nekoj temi. U saborske klupe vraćaju se 15. siječnja, koliko je Ustavom propisana zimska stanka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mostova Marija Selak Raspudić i HNS-ov Predrag Štromar iskoristili su svoju mogućnost kako bi rekli još koju riječ. Stali su pred govornicu i govorili saborskim klupama. Ispred sebe nisu imali nikoga tko je sjedio u njima pa su govorili u praznoj sabornici. 

 - Uvaženi potpredsjedniče Sabora, uvažena prazna sabornice i uvaženi građani, za koje se nadam da postoje ispred TV ekrana - započela je Selak Raspudić koja govorila o nelogičnosti mjera prema onima koji su preboljeli korona virus.

- Ovo je jedna od godina koje ćemo se dugo sjećati i koja će nas nešto naučiti o demokraciji i njezinoj ugrozi jednom kada se računi budu zbrajali. Nadajmo se da će ta ugroza demokracije stati na ovome i da nas uskoro očekuju bolja vremena - rekla je dodavši kako će jedno od osnovnih pitanja koje će naknadno povlačiti biti razmjernost ograničenja i mjera koje se uvode sukladno članku 16. Ustava. 

- Sve veći problem će biti potreba mjera kod onih koji su preboljeli korona virus. U Hrvatskoj imamo oko 150.000 koji su ga preboljeli i  186.963 koji su oboljeli trenutno, a ja ću biti optimistična i izraziti nadu da će se svi oporaviti. S pravnog gledišta između njih i onih koji nisu preboljeli nema značajnih razlika, ali ipak u praksi s medicinskog gledišta uvode se neke razlike među njima - istaknula je pojasnivši kako oni koji su preboljeli ne podliježu samoizolaciji tri mjeseca otkako su preboljeli te mogu i putovati ako predoče dokaz o preboljenju u zadnja tri mjeseca.

 

- Posljednja istraživanja ukazuju da imaju imunitet i do šest mjeseci. Iz toga zaključujemo da oni ne predstavljaju prijetnju za okolinu te smatramo da, ukoliko bi se revidirale mjere i uvažila posebnost pravnog, a onda i praktičnog statusa onih koji su preboljeli koronu, takva odluka može imati pozitivan učinak na više razina. Prvenstveno može služiti kao svjetlo na kraju tunela za mentalno ozdravljenje nacije - istaknula je Selak Raspudić naglasivši da onda i s pravnog aspekta treba uvažiti razmjernost mjera za one koji su preboljeli Covid-19.

- Budući da će broj preboljelih biti sve veći, postavlja se pitanje hoće li on u jednom trenutku biti dovoljan da se omogući rad nekih gospodarskih objekata i da time spasimo posrnulo gospodarstvo - poručila je.

Štromar je pak pozvao sve građane da gledaju utakmicu naših rukometašica. 

- Konačno će biti na HRT-u. U ovim teškim trenucima kad epidemija hara, kad moramo biti doma, nemamo druženja bar možemo vidjeti kako će nas cure opet razveseliti. Svaka čast cure, bodrit ćemo vas svi, bez obzira kako ispadne, puno ste učinile za Hrvatsku, a i političarima ste pokazale kako se samo timskim radom, odricanjem i zalaganjem može uspjeti - poručio je poželjevši svima sretan Božić i Novu godinu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje