Obavijesti

News

Komentari 52

Seljaci su prekinuli prosvjed: 'Vladu tužimo Ustavnom sudu'

Seljaci su prekinuli prosvjed: 'Vladu tužimo Ustavnom sudu'
2

Diskriminacija pri isplati potpora iznosi od 90 do 20 posto. Tražimo da odgovornost snosi ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina osobno, rekao je Tomislav Pokrovac

VIDEO

Bitka seljaka na cesti nije uspjela i sada idemo u pravnu bitku, poručio je Zvonko Pipić, predsjednik Poljoprivredne komore Virovitičko-podravske županije nakon sastanka koordinacije udruga poljoprivrednika, koje su sudjelovale u organizaciji dvotjednih prosvjeda hrvatskih seljaka u više hrvatskih županija, javlja HRT

Uz odluku o prekidu prosvjeda koordinacija je na sastanku u Novoj Gradiški donijela odluku da će Vladu tužiti Ustavnom sudu zbog diskriminacije pri isplati poticaja. 

- Bitka za spašavanje hrvatskog sela sada tek počinje. Diskriminacija pri isplati potpora iznosi od 90 do 20 posto. Tražimo da odgovornost snosi ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina osobno. Tražimo njegovu ostavku, jer on nema više što tražiti na čelu Ministarstva poljoprivrede - rekao je Tomislav Pokrovac, predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka (SHS). 

Predstavnici seljačkih udruga traže, uz ostalo, sastanak s predsjednikom Republike Ivom Josipovićem, objavu kompletne financijske omotnice za poljoprivredu, objavu svih korisnika poticaja s primljenim iznosima, te da se proglasi elementarna nepogoda zbog suše. 

'Bilo nas je malo zbog straha od visokih kazni'

Na novinarski upit zašto je izostala šira podrška poljoprivrednika prosvjednicima, član koordinacije i predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje (ZUSSB) Antun Laslo kaže kako je glavni krivac za to informacija da će policija kažnjavati prosvjednike s 30 do 50 tisuća kuna. Ističe da je tako veliki iznos kazne uplašio mnoge. 

'Prosvjede na cesti smo trebali i ranije prekinuti'

- Prosvjede smo na cesti trebali i ranije prekinuti. Za sada nitko ovako veliku kaznu nije dobio, a vjerujem da i neće - kaže Laslo. Smatra da je do manjka novca za isplatu potpora poljoprivrednicima došlo zbog prenamjene novca unutar Ministarstva poljoprivrede. 

- Ministarstvo skriva podatke ne samo poljoprivrednicima, nego i prema uredima u županijama. Očito je da su ti novci usmjereni na plaće. Administracija u Ministarstvu poljoprivrede dolaskom ove vlasti znatno je povećana. Ustavnom sudu ćemo dati argumente ovih dana o čemu ćemo izvijestiti i javnost. Ako ne naiđemo na razumijevanje na Ustavnom sudu Republike Hrvatske pravnim putem idemo do Strasbourga - rekao je Laslo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa