Obavijesti

News

Komentari 231

Seljaci Vladi dali zahtjeve: 'Ili premijer ili idemo u Bruxelles'

Seljaci Vladi dali zahtjeve: 'Ili premijer ili idemo u Bruxelles'
4

Seljaci se nadaju da će se Milanović o njima u zadanom roku očitovati, u suprotnom će svoju bitku nastaviti pred Europskim parlamentom u Bruxellesu

VIDEO

Predstavnici nezadovoljnih poljoprivrednih proizvođača nešto iza 10 sati u zgradi Vlade predali su i urudžbirali svoje zahtjeve te zatražili da ih premijer Zoran Milanović primi u iduća 24 sata. 

Poljoprivrednici su poslije predaje pisanih zahtjeva novinarima izjavili kako se nadaju da će se Milanović o njima u zadanom roku očitovati, u suprotnom će svoju bitku nastaviti pred Europskim parlamentom u Bruxellesu. 

Predstavnici seljačkih gospodarstava tvrde da ih je ministarstvo isplaćivalo netransparentno, budući da je nekima, uglavnom velikim proizvođačima, poticaje isplatilo u iznosu od sto posto, nekima manje, a nekima ništa. Zahtijevaju i višu otkupnu cijenu za sve poljoprivredne proizvode i hitnu isplatu 700 milijuna kuna neisplaćenih poticaja, javlja HRT

Također, traže i ostavku ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine. 

Pokrovac: Jakovina laže da su sve potpore isplaćene

Šef Sindikata hrvatskih seljaka Tomislav Pokrovac, pozvao je ministra Jakovinu i na javno sučeljavanje, tvrdi da laže kad kaže da su potpore u potpunosti isplaćene. 

- Suprotstavit ćemo argumente, pa nek' javnost vidi tko je u pravu", poručio je Pokrovac, javlja Media Servis.

Traktori na cestama do utorka

Najavili su da blokada prometnica, koja je u kontinentalnoj Hrvatskoj počela prije dva tjedna, za sada ostaje do utorka kada će na sastanku koordinacije u Novoj Gradiški odlučiti o daljnjim akcijama.

Vlada: Naš stav ostaje isti. Novca nema

Iz Vlade su nam u ponedjeljak, pak, poručili da se njihov stav nije promijenio. 

Podsjetimo, Milanović je više puta rekao da je problem sa seljacima u nadležnosti ministra Jakovine i da je to adresa na koju se trebaju obratiti. Također, u više navrata je rečeno kako u proračunu nema novca za isplatu poticaja koje seljaci traže. 

Čak je i ministar financija Slavko Linić rekao da ako i dođe do rebalansa proračuna da će novac za poljoprivrednike sigurno biti još manji, a nikako veći. Također, resorni ministar Jakovina pozvao je seljake da oni kažu kome bi uzeli kako bi se ispunili njihovi zahtjevi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 231
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...