Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
20 komentara

Selo za hobite nasred Velebita zaludjelo je 'male' posjetitelje

IDEJA ZA PET 'Crobbiton' ima pet kućica, a sljedeće godine bit će ih još više. Obitelj Žuženić ideju je dobila iz filma Gospodar prstenova. Pretvorili su ga u stvarnost i zaludjeli goste, pogotovo djecu

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
20 komentara

Vjerujem da bi hobiti bili zadovoljni smještajem, rekao je Luka Žuženić, vlasnik kampa Velebit u Baškim Oštarijama.

Male kućice ukopane u zemlju i prekrivene travom, po uzoru na one u serijalu Gospodar prstenova, postale su pravi hit.

- Mnogo je ljudi odraslo uz fantasy žanr i Gospodara prstenova, pa kad vide da se nudi ovako nešto, to ih oduševi. Crobbiton je postao prava senzacija - kaže.

Pet hobitskih kućica napravili su ručno kao male drvene bungalove. Imaju jednu prostoriju s krevetom te karakteristične okrugle prozore i vrata. Sam kamp je otvoren 2004. godine, a kućice će u iznajmljivanje, kao objekti za robinzonski smještaj, krenuti sljedeće ljeto. Rupe u kojima su smještene kućice su unaprijed iskopane pa kasnije zatrpane zemljom, a krovovi su prekriveni cvijećem i travom.

- Prazno kampersko brdo mi se učinilo kao sjajna prilika za izgradnju hobitskih kućica, priča Luka. U ponudi su tri kućice za dvoje, jedna za četiri te jedna za šest ljudi. Planiraju i proširiti ponudu, dok se cijene kreću od 30 do 90 eura po noćenju.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message