Obavijesti

News

Komentari 13

Senator iz pakla: Trump njegove podmukle ideje upija k'o spužva

Senator iz pakla: Trump njegove podmukle ideje upija k'o spužva
1

Poznat je po svojim radikalnim stavovima koje je izrazio u kolumni za New York Times, pod naslovom 'Pošaljite vojsku na demonstrante' koji je pokrenuo mnoge polemike

VIDEO

U SAD-u već dvanaesti dan traju prosvjedu zbog brutalnog ubojstva Georgea Floyda, a u javnosti se sve češće provlači ime Toma Cottona, senatora iz Arkansasa.

Poznat je po svojim radikalnim stavovima koje je izrazio u kolumni za New York Times, pod naslovom 'Pošaljite vojsku na demonstrante' koji je pokrenuo mnoge polemike. Zbog nefiltriranog teksta, jedan od urednika NY Timesa James Bennet podnio je ostavku.

POGLEDAJTE VIDEO Vikend užasa u Chicagu:

Pokretanje videa...

Vikend užasa u Chicagu 01:13

Cotton je u rubrici rezerviranoj za mišljenje autora koji ne moraju nužno izražavati stav uredništva, napisao članak o aktualnim prosvjedima u SAD-u. U tekstu je poručio da se savezna vlada može pozvati na Zakon o pobuni koji bi omogućio korištenje vojske za zaustavljanje prosvjeda diljem zemlje.

- Jedna stvar će iznad svega uspostaviti red a našim ulicama, a to je nadmoćno pokazivanje sile da bi rastjerali i zatvorili one koji pokušavaju prekršiti zakon - napisao je Cotton u autorskom tekstu.

Tu je i snimka još jednog slučaja Floyd: Za koliko ih tek ne znamo
Tu je i snimka još jednog slučaja Floyd: Za koliko ih tek ne znamo

New York Times u međuvremenu je raspravljao o tome treba li tekst objaviti ili ne.

Cotton je pljačke tijekom prosvjeda u New Yorku opisao kao 'karnevale u potrazi za sukobima i drugim kriminalnim radnjama'. Također, upozorio je da je antifašistički pokret 'Antifa' - za koji je Trump rekao da će ga proglasiti terorističkom organizacijom - preuzeti vodeću poziciju kroz marševe američkim gradovima.

Međutim, daleko strašnije od toga djeluje Cottonov plan da se kandidira za predsjednika 2024., ali i njegov preveliki utjecaj na Donalda Trumpa.

Protest against police brutality and racial inequality, in the aftermath of the death of George Floyd, in New York

Cotton (43) je služio u pješadiji američke vojske, boreć́i se u američkim napadima na Irak i Afganistan te stekao zvanje kapetana.

Šaptač Trumpu

U studenom 2017., kada je Cotton bio naizgled spreman da preuzme vodstvo CIA, Intercept je rekao da je on 'možda najopasniji američki senator', nazivajući ga 'Trumpovim šaptačem' zbog njegove bliskosti sa predsjednikom.

Dvije godine ranije, u ožujku 2015., Cotton se pridružio još 45 republikanskih senatora u otvorenom pismu iranskim liderima, tvrdeć́i da nuklearni pregovori koji su na kraju postali Zajednički sveobuhvatni akcioni plan (JCPOA) nisu ništa drugo nego 'izvršni sporazum između predsjednika Obame i Ayatollah Ali Khameneija'.

U.S. President Trump participates in roundtable discussion at Gateway Church in Dallas, Texas

- Sljedeći predsjednik mogao bi opozvati takav izvršni sporazum udarcem olovke, a buduć́i Kongresi mogli bi u bilo kojem trenutku izmijeniti uvjete sporazuma - napisali su senatori.

Na naslovnoj stranici njujorških dnevnih vijesti Cotton je nazvan 'izdajnikom', a umirovljeni general Paul D. Eaton, koji je nadgledao obuku nove iračke vojske nakon američke invazije, rekao je Washington Post-u da će 'upotrijebiti riječ mutni' da bi opisao Cottonove postupke. Nakon što je Trump preuzeo dužnost, on je tražio od Cottona da mu objasni slučaj napada na JCPOA, čiji je kasniji kolaps skoro doveo do rata između SAD-a i Irana nekoliko puta od 2018. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca