Obavijesti

News

Komentari 86

Senatori su donijeli rezoluciju: Napad u Siriji će trajati 60 dana

Senatori su donijeli rezoluciju: Napad u Siriji će trajati 60 dana
9

Odbor senatora je donio Rezoluciju o Siriji. O njoj će Kongres glasovati sljedeći tjedan. Ako je potvrde, SAD će krenuti s vojnom akcijom koja će trajati 60 dana

VIDEO

Odbor senatora SAD-a za vanjska pitanja je u utorak navečer, po lokalnom vremenu, donio Rezoluciju o Siriji. O njoj će Kongres glasovati sljedeći tjedan i ako je izglasa, SAD će napasti Siriju kao odgovor na uporabu kemijskog oružja. Prema toj Rezoluciji vojna akcija bi trebala trajati 60 dana, a po potrebi bi se trebala produljiti na najviše 90 dana, piše BBC

Osim toga Siriju bi SAD trebao napasti iz zraka i mora, a njihovi vojnici neće ratovati na tlu Sirije. Jedini izuzetak bile bi "jedinice za spašavanje" i to u slučaju krajnje nužde, npr. operacije spašavanja američkih pilota. 

Predsjednik Barack Obama se u utorak sastao s predsjednikom Kongresa republikancem Johnom Boehnerom. Boehner je nakon tog sastanka rekao kako podržava napad na Siriju te je pozvao sve kolege u Kongresu da glasuju za vojnu intervenciju u Siriji. Također je zahvalio Obami što je o tom pitanju odlučio surađivati s Kongresom. Vojnu intervenciju podržali su i vođa republikanske većine Eric Cantor, kao i Nancy Pelosi, vođa demokrata u Zastupničkom domu.

Putin upozorio Ameriku: Napad na Siriju bio bi agresija

Ruski predsjednik Vladimir Putin je upozorio Ameriku i njihove eventualne saveznike kako bi napad na Siriju, bez odobrenja UN-a, bio agresija. Putin je podsjetio i kako Rusija nije isključila mogućnost da će se poduprijeti Rezoluciju UN-a kojom bi se dalo ovlaštenje za primjenu sile prema Siriji, ali samo u slučaju ako bi se dokazalo kako nema nikakve sumnje da je sirijska vlast koristila kemijsko oružje, piše BBC.

Francuski parlament u srijedu raspravlja o Siriji

Francuski parlament trebao bi danas raspravljati o Siriji. Nakon te rasprave neće biti glasovanja no službeno stajalište francuske je jasno: treba sastaviti međunarodnu koaliciju koja će sankcionirati Bašara al Asada. 

Francuski predsjednik François Hollande u utorak je i dalje bio odlučan u nakani da napadne sirijski režim koji drži odgovornim za kemijski napad 21. kolovoza u Damasku, pozivajući Francuze da se ujedine glede toga pitanja. Ipak i francuska kao i američka javnost protive se vojnim akcijama u Siriji.  


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...
Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...
'PLENKOVIĆ NIJE IMAO IZBORA'

Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...

Naveo je da je DP je dobio glasove na antisrpskoj kampanji, a oformio se antićiriličnoj kampanji. Ipak, navodi da nisu oni spriječili da SDSS bude dio vladajuće većine...