Obavijesti

News

Komentari 7

Senatorica Warren i službeno se kandidira za Bijelu kuću

Senatorica Warren i službeno se kandidira za Bijelu kuću
1

Čak i prije nego što je stupila za govornicu, tim predsjednika Donalda Trumpa koji će voditi njegovu kampanju za predsjedničke izbore 2020., poručio je da je Warren prevarantica

VIDEO

Američka demokratska senatorica Elizabeth Warren u subotu je govorom u kojem je osudila rast ekonomskih nejednakosti počela službenu kampanju za utrku u Bijelu kuću 2020. godine.

Warren (69), bivša profesorica prava s Harvarda posljednja je u nizu brojnih demokrata koji su najavili kandidaturu za predsjedničke izbore 2020.

Čak i prije nego što je stupila za govornicu, tim predsjednika Donalda Trumpa koji će voditi njegovu kampanju za predsjedničke izbore 2020., poručio je da je Warren prevarantica. 

Riječ je o prvoj takvoj intervenciji na račun mogućeg Trumpova protukandidata. 

"Američki narod odbacit će njezinu nepoštenu kampanju i socijalističke ideje kao što su Zeleni New Deal, a koji će podići poreze, uništiti radna mjesta i američku srednju klasu", napisao je direktor Trumpove kampanje Brad Pascale.

Aludirajući na test DNK koji je poduzela i objavila rezultate u listopadu kako bi pokazala da ima indijanske krvi, također je optužio Warren za nepoštivanje autohtonih Amerikanaca. 

Predsjednik Trump nazivao je senatoricu Warren "lažnom Pocahontas", kako se zvala kći američkog poglavice pa se ona zato podvrgnula testu,a što se nije svidjelo pripadnicima zajednice Indijanaca Cherokee.

U govoru u Lawrenceu u svojoj državi Massachusetts, Warren je ne imenujući Trumpa osudila "netrpeljivost kojoj nije mjesto u Bijeloj kući".

Govorila je o univerzalnom zdravstvenom sustavu, ulaganju u obrazovanje, podizanju minimalne plaće, borbi protiv klimatskih promjena te o povijesti Lawrencea gdje je 1912, održan slavni štrajk radnika useljenika. Danas taj gradi trpi siromaštvo zbog promjena u sektoru proizvodnje. 

"Čovjek u Bijeloj kući nije uzrok tih lomova, on je samo zadnji i najekstremniji simptom onoga što je pošlo po zlu u Americi. Proizvod je montiranog sustava koji podržava bogate i moćne, a blati sve ostale", rekla je Warren.

Lawrence s 80 posto stanovnika hispanskog podrijetla trn je  oku predsjedniku Trumpu kao i ostali gradovi koji su se proglasili utočištem za migrante i ne surađuju sa saveznom useljeničkom službom.

U nedjelju još jedna demokratska senatorica, Amy Klobuchar, treba službeno početi svoju izbornu kampanju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"