Obavijesti

News

Komentari 10

Šeparović, Arlović i Selanec su kandidati za ustavne suce...

Šeparović, Arlović i Selanec su kandidati za ustavne suce...
1

Podsjetimo, na Ustavnom sudu treba se popuniti tri mjesta. Jednog kandidata predlaže oporba, dok bi druga dva trebala predložiti vladajuća većina. Selanca je predložio  SDP, dok je HDZ za Šeparovića i Arlovića

VIDEO

Na sjednici saborskog Odbora za Ustav u srijedu su se članovi, oporba i vladajući, dogovorili oko tri kandidata koje će predložiti Saboru za ustavne suce, a to su Miroslav Šeparović, Mato Arlović i Goran Selanec.  
Šeparović je aktualni predsjednik Ustavnog suda, Arlović aktualni ustavni sudac, a Selanec zamjenik pravobraniteljice za ravnopravnost spolova. Na početku sjednice predsjednik Odbora HDZ-ov Željko Reiner istaknuo je kako se prijedlog upravo ova tri kandidata iskristalizirao nakon razgovora stranaka te da je oko njih postignut konsenzus. 

No, Mostov Robert Podolnjak baš se s tim i nije složio.
- Nije mi jasno o kakvom konsenzusu govorite. Pretpostavljam da je to suglasje svih članova, ali koliko je meni poznato u razgovorima ni u ovom konsenzusu Most ni ja kao član Odbora nismo sudjelovali. Most nije dio ovog konsenzusa niti je itko od nas ikada tražio suglasje oko ova tri kandidata - poručio je Podolnjak. 

Reiner mu je odgovorio kako je to stvar njegove interpretacije.
- Vi ste bili na internim dogovorima, to je vaša interpretacija - rekao je Reiner.

S tim se Podolnjak složio, ali...
- Točno, ali kad sam ja bio govorili ste o dva kandidata o kojima ste imali načelni konsenzus, a treći nije uopće bio spomenut - istaknuo je Podolnjak.  Šeparović, Arlović i Selanec izabrani su za 11 glasova, dok je Podolnjak oko sva tri bio suzdržan. 
Istaknuo je i kako je on, kad je bio predsjednik Odbora, dao na pojedinačno glasovanje sve kandidate koji su se prijavili.
- Predlažem da glasamo i ostalim kandidatima pa makar dobili i jedan glas - rekao je Podolnjak, a Reiner je to prihvatio. 
Podolnjak je glasao za Teodora Antića, Mislava Kolakušića te Mirjanu Juričić.
Podsjetimo, na Ustavnom sudu treba se popuniti tri mjesta. Jednog kandidata predlaže oporba, dok bi druga dva trebala predložiti vladajuća većina. 
Inače, Selanca je podržao i predložio  SDP, dok je HDZ gurao Šeparovića i Arlovića.

Kanije tijekom dana, tijekom rasprave o formiranju Istražnog povjerenstva za Agrokor koji je predložio SDP, šef oporbe Davor Bernardić oštro je poručio HDZ-ovcima da ukoliko ne podrže formiranje Istražnog povjerenstva neće biti glasovanja niti oko ustavnih sudaca. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke