Obavijesti

News

Komentari 0

Serđo Obratov ponovno izabran za glavnog urednika Hine

Serđo Obratov ponovno izabran za glavnog urednika Hine

Upravno vijeće Hine imenovalo je u četvrtak Serđu Obratova na novi četverogodišnji mandat za glavnog urednika Hine

VIDEO

Obratov je izabran na prijedlog ravnateljice Hine, nakon provedenog javnog natječaja i savjetodavnog izjašnjavanja na kojem je dobio potporu 66,27 posto kreativnog osoblja agencije.

Na natječaju za glavnog urednika izvještajne novinske agencije, uz Obratova, kandidirala se još novinarka i urednica Hine Slavica Cvitanić.

Obratov je zahvalio na podršci koju su mu iskazali zaposlenici Hine te najavio da će u idućem četverogodišnjem razdoblju nastaviti s obogaćivanjem i nadogradnjom postojećih Hininih servisa, ali i razvojem novih, posebice na području multimedije.

Uz ponudu novih usluga i servisa korisnicima i medijskom tržištu, u planu je daljnje 'otvaranje' Hine široj javnosti kroz pokretanje novih portala sa specijaliziranim sadržajima dostupnim svim građanima, poput tri postojeća: Zdravlje, EU i Okoliš. Time se, kako je rekao, želi dodatno učvrstiti položaj Hine kao javnog servisa temeljenog na profesionalnom, točnom, pouzdanom, brzom i nepristranom izvještavanju.

Novi/stari glavni urednik Hine izrazio je nadu da će se u svom trećem mandatu, zajedno s kolegicama i kolegama, vratiti u redakcijske prostorije teško oštećene u potresu 2020., zbog čega Hinini radnici već dvije godine rade od kuće.

Obratov je rođen 1971. u Zagrebu, diplomirao je politologiju na Fakultetu političkih znanosti, a cijeli je novinarski radni vijek proveo u Hini kao novinar i urednik podredakcije Kronika i društvo. Ovo mu je treći mandat na mjestu glavnog urednika Hine, a prvi put je imenovan u ožujku 2013.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...
Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'
UHITILI MUŠKARCA (40)

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'

Muškarca (40) priveli su zbog izazivanja smrti iz nehaja. On je verbalno napao Milku B. (73) ispred zgrade, a potom ju i odgurnuo. Žena je potom preminula nakon što joj je pozlilo