News

Komentari 22

Šest dana u užarenoj pustinji: Bio je bez vode, a jeo - mrave

Šest dana u užarenoj pustinji: Bio je bez vode, a jeo - mrave

Umirovljeni Foggerdy s bratom je bio u lovu kada se 7. listopada udaljio iz njihovog kampa slijedeći devu. Nosio je samo majicu kratkih rukava, kratke hlače i japanke

Reg Foggerdy (62) iz Australije proveo je šest dana u nemilosrdnoj australskoj divljini bez vode i hrane, a preživio je jedući crne mrave i skrivajući se od sunca ispod drvećaPosebno uvježbani policajci 62-godišnjaka su pronašli u utorak nakon što su slijedili njegove tragove u užasno vrućoj i zabačenoj pustinji Zapadne Australije. Pod istim drvetom proveo je zadnja tri dana i bio je iznimno dehidriran, dezorijentiran te se pomalo i gubio. 

- Jeo je crne mrave, tako je preživio. Ima izvrsne vještine za preživljavanje, a izvrsne vještine imaju i naši tragači koji su ga uspjeli pronaći na ekstremno zabačenom području - rekao je Andy Greatwood iz policije. 

Umirovljeni Foggerdy s bratom je bio u lovu kada se 7. listopada udaljio iz njihovog kampa prateći devu. Spasioci su ga pronašli 15 kilometara od kampa. Opsežna potraga za njim pokrenuta je već idućeg dana. Kako je samo ne razmišljajući krenuo za devom  62-godišnjak je na sebi imao samo majicu kratkih rukava, kratke hlače i japanke. 

Njegova supruga Arlyn kaže da je plakala od sreće kad su ga pronašli, a sestra Christine Ogden dodala je da nikada nisu gubili nadu da će ga pronaći. 

- Imao je iskustva u australskoj divljini. Živio je na području Kalgoorliea više od 20 godina, a bio je i rudar - zaključila je, prenosi Sky News.

>>> Ovo su namirnice od kojih možete napraviti čudesna jela

Najčitaniji članci