Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
2 komentara

Šest Hrvata zatočeno na brodu dva tjedna bez hrane

Brod je početkom siječnja pristao u Kopru. Htjeli su ponovno isploviti no Slovenci su ih blokirali. U nemilosti su vlasnika broda koji im se ne javlja

Hajrudin Merdanović
Foto: Hajrudin Merdanović
2 komentara

Napokon smo dobili hranu i vodu za dva do tri tjedna, ali problemi nam ostaju. Vlasnik broda nam duguje plaće za tri mjeseca u iznosu preko 50.000 eura i upravo idem kod odvjetnika Branka Zormana iz Kopra da zaplijenimo brod u ime posade. Za sve je krivac vlasnik broda. Pa kako je mislio da može ići po svijetu, a da ne plaća svoje obveze, kazao nam je u četvrtak prijepodne Šibenčanin Aljoša Juras, zapovjednik broda Sol Trader, dodavši kako su svi članovi posade, šest Hrvata i tri Ukrajinca dobro. Slovenci su brodu još 8. siječnja zabranili isplovljavanje iz koparske luke zbog dugovanja više od 200.000 eura dvjema slovenskim tvrtkama. Posada je ostala bez hrane i vode, a zabranjen im je i izlazak na kopno.
- Ljudi na brodu su bili napeti do incidenta zbog manjka hrane, vode i cigareta. Još se osjećamo kao zatvorenici jer ne možemo nikuda. Skandalozno je to da je brodovlasnik isključio mobitel i uopće se ne javlja, kao da ga nije niti briga za nas. Nije nas ni pitao kako smo - rekao je Saša Vidaković, prvi časnik Sol Tradera. Dodao je da im je hranu i vodu osigurao slovenski sindikat pomoraca.
Tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Predrag Brazzoduro kaže da postoji mogućnost da posada broda svoja potraživanja namiri i iz prodaje zaplijenjenog broda, čija je vrijednost oko 200.000 eura. Vlasnik broda Igor Govorčin iz Rijeke u četvrtak je navodno krenuo u Kopar srediti situaciju.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message