Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Šestero djece skoro se smrzlo na Plješevici: Završili na hitnoj

Kako bi im što prije bila pružena liječnička pomoć, policajci su djecu staru od jedne do 10 godine i žene, na rukama iznijeli do službenih vozila po dubini snijega višoj od 50 centimetara

Foto: MUP
172 komentara

Gospićane su sinoć iza 21.30 uznemirile sirene četiriju vozila Hitne pomoći. Riječ je o šestero mališana, pet žena i četiri muškarca migranata koji su se iz BiH s roditeljima u utorak poslijepodne zaputili pješice preko planine Plješevica.

Foto: MUP

Zbog vrlo niskih temperatura, jake bure i snježnih nanosa nekoliko djece pretrpjelo je ozebline, a neka su djeca i kolabirala.

Foto: MUP

- S obzirom na nepristupačnost samog terena i visoki snijeg, a kako bi mjestu mogla pristupiti vozila hitne medicinske pomoći u akciju zbrinjavanja i što žurnijeg pružanja liječničke pomoći osobama uključeni su, pored policijskih službenika, vatrogasci i djelatnici Lika cesta koji su raščistili snijeg - objavio je MUP.

Foto: PU ličko-senjska

- Kako bi im što prije bila pružena liječnička pomoć, policijski su službenici djecu starosti od 1 do 10 godine i žene, na rukama iznijeli do službenih vozila po dubini snijega višoj od 50 cm. Na mjestu događaja pružena im je liječnička pomoć, a potom su djeca i žene prevezeni u Opću bolnicu Gospić. Nakon pregleda, dvije žene zadržane su na liječenju, dok se ostale osobe nalaze u prostorijama policije gdje je u tijeku utvrđivanje njihovog identiteta, te daljnje postupanje - objavio je  MUP.

Možda vas zanima i ovo:
Message