Obavijesti

News

Komentari 0

Šestero mrtvih u neredima u nakon objave rezultata izbora

Šestero mrtvih u neredima u nakon objave rezultata izbora
1

Više ureda i diplomatskih predstavništava, kao i škole i trgovački centri u Džakarti u srijedu su zatvoreni, a policija je objavila da je dvadesetak prosvjednika uhićeno

VIDEO

Šest osoba poginulo je u neredima koji su buknuli u dijelovima Džakarte u utorak navečer, nakon što je izborno povjerenstvo potvrdilo da je predsjednik na odlasku Joko Widodo pobijedio na prošlomjesečnim izborima, rekao je guverner indonezijskog glavnog grada.

Prosvjedi u utorak koje su organizirali Widodovi protivnici, pristaše njegova protukandidata generala Prabowa Subianta, počeli su mirno ali su tijekom večeri postali nasilni, prisilivši policiju da koristi suzavac kako bi rastjerala mnoštvo.

"U 9 sati ujutro (po lokalnom vremenu) imali smo 200 ozlijeđenih koji su prevezeni u pet bolnica", rekao je guverner Anies Baswedan za televiziju TVOne. "Broj mrtvih je šest".

Rekao je da bolnice provode obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Stotine prosvjednika još uvijek su u srijedu na ulicama Džakarte, nakon noći nasilja.

Više ureda i diplomatskih predstavništava, kao i škole i trgovački centri u Džakarti u srijedu su zatvoreni, a policija je objavila da je dvadesetak prosvjednika uhićeno.

Indonezijsko izborno povjerenstvo objavilo je u utorak da je Widodo osvojio drugi mandat na predsjedničkim izborima, nakon čega je izbornu pobjedu proglasio i sam Widodo.

On je osvojio 55,5 posto glasova biračkog tijela, a njegov suparnik i bivši general Subianto 44,5, posto glasova, navelo je povjerenstvo.

Indonezijska prijestolnica je na dan objave rezultata bila u režimu pojačanih mjera sigurnosti nakon što je Subianto zaprijetio da će na ulice izvesti svoje pristaše.

Od izbora održanih 17. travnja na koje je bilo pozvano više od 190 milijuna ljudi, oporbeni kandidat osporava brojanje glasova, a nakon konačne objave rezultata kandidati imaju tri dana vremena za podnošenje žalbe ustavnom sudu.

Widodo je na čelo države prvi puta stao 2014. godine, kada je osvojio 53,15 posto glasova.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...