Obavijesti

News

Komentari 75

'Nemamo zaštitnu opremu, Dom nema nijedan kompjuter'

'Nemamo zaštitnu opremu, Dom nema nijedan kompjuter'
1

Glavna sestra tvrdi da je od Stožera dobila odgovor kako zbog opće nestašice zaštitne opreme ni oni nemaju dezinfekcijskih sredstava, zaštitnih maski i odjela, te da se obrati ljekarnama

VIDEO

Ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović za N1 je kazao da nema promjene u zdravstvenom stanju među zaraženim štićenicima Doma za umirovljenika, a oni koji su smješteni u KBC-u imaju blaže i umjerene simptome, dok jedna osoba ima teže.

- Moramo imati na umu da većina ima i kronične bolesti. Oni su posebno ugroženi ovom infekcijom -  rekao je.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

video vijesti 10-04-2020 01:14

U međuvremenu se glavna medicinska sestra Doma za umirovljenike u Splitu Zdravka Đapić Kolak za Index potvrdila da je pozitivna na korona virus.

- U ponedjeljak šestog u poslijepodnevnim satima sam osjetila bolove u mišićima, hladnoću u tijelu, porasla mi je tjelesna temperatura - rekla je.

Navela je da ne misli da je bilo propusta u radu djelatnika Doma, te da su se puno trudili i radili i bili maksimalno profesionalni. Kaže kako su se snalazili s onim što su imali.

Istraga u domu: 'Liječnica je u svemu ovom najmanje kriva'
Istraga u domu: 'Liječnica je u svemu ovom najmanje kriva'

Naime, prema njenim riječima, djelatnici nisu imali dovoljno zaštitne opreme, zbog čega je krajem ožujka kontaktirala županijski Stožer civilne zaštite.

- Možda da je osoblje imalo zaštitnu opremu, možda se ne bismo ni razboljeli. Nismo dobili zaštitne maske, niti smo dobili zaštitna odijela, vizire. Nismo ništa dobili - tvrdi Zdravka Đapić Kolak za Index.

POGLEDAJTE VIDEO

Uživo iz Splita: Izliječeno samo troje, oboljelih oko 300

Uživo iz Splita: Izliječeno samo troje, oboljelih oko 300 Reporter: Mateo Ivić

Posted by 24sata on Friday, April 10, 2020

Kaže da je od Stožera dobila odgovor kako zbog opće nestašice zaštitne opreme ni oni nemaju dezinfekcijskih sredstava, zaštitnih maski i odjela, te da se obrati ljekarnama za dezinfekcijska sredstva.

Da je Dom očito potpuno bez adekvatne opreme govori i ispovijest medicinskih sestara za Slobodnu Dalmaciju. Ispričale su kako su štićenike u noći kada se u Domu pojavio korona virus prebacivale cijelu noć bez zaštitne opreme

- Od šest sati utorka ujutro, kad sam došla u smjenu, do srijede ujutro nismo stale. Više od 24 sata moje kolegice i ja smo bile na poslu. Nitko, ni socijalne radnice, ni ravnatelj, ni voditelj kuće, nitko nas nije nazvao da nas pita snalazimo li se, treba li nam opreme, osim glavne sestre Zdravke Đapić koja nam je rekla da se zaštitimo s čim god možemo - rekle su.

Da stvar bude gora, sve terapije, imena i datume rođenja morale su ispisivati ručno, jer u Domu naime nemaju nijedno računalo.

Podsjetimo, u Domu za starije 50 ljudi je zaraženo korona virusom, 42 korisnika i osam djelatnika. Jedna je štićenica jučer preminula od posljedica korona virusa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1