News

Komentari 34

Sestre Hačaturjan koje su ubile oca zlostavljača idu iz zatvora?

Sestre Hačaturjan koje su ubile oca zlostavljača idu iz zatvora?

Odvjetnik sestara, koje su 2018. godine ubile oca koji ih je zlostavljao i držao u zatočeništvu, rekao je u petak da su tužitelji promijenili stav u njihovu slučaju koji sada smatraju samoobranom

Ruskim sestrama Hačaturjan koje su optužene za ubojstvo oca mogli bi uskoro smanjiti optužnicu na 'nužnu obranu', rekao je njihov odvjetnik Aleksej Paršin, što bi moglo dovesti i do kraja kaznenog progona. 

Navečer 27. srpnja 2018. godine, Mikhail Hačaturjan jednu je po jednu u svoju sobu pozvao Krestinu, Angelinu i Mariu. Izgrdio ih je jer nisu pravilno očistile stan, a onda ih po očima poprskao suzavcem. 

Iste večeri, nakon što je zaspao, tinejdžerice su ušle u njegovu sobu i napale ga nožem, čekićem i suzavcem. Obdukcija je pokazala da su mu zadale smrtonosne ozljede glave, prsa i vrata. Imao je sveukupno 30 ubodnih rana. 

Tri su sestre odmah potom nazvale policiju koja ih je uhitila na licu mjesta, a istraga je ubrzo pokazala da ih je otac posljednje tri godine mučio, držao u zatvoreništvu i seksualno napastovao.  

Više od 350.000 ljudi potpisalo je peticiju kojom su Rusi tražili pravdu za sestre, a to je dovelo i do novog zakona u borbi protiv nasilja u obitelji, koji bi trebao stupiti na snagu ove godine.

Aktivisti su tvrdili kako su sestre žrtve, a ne zločinci, jer nisu imale kako potražiti pomoć i zaštitu od oca. Djevojke su imale 17, 18 i 19 godina u trenutku ubojstva i prijetilo im je 20 godina zatvora.

Paršin je rekao da su tužitelji zauzeli stav kako je ubojstvo počinjeno u samoobrani i da istražitelji moraju to prihvatiti što će značitii dodatne istrage.

- Nadam se da će nakon toga, slučaj protiv djevojaka biti zaključen. Mislim da će ovo trajati još mjesec ili dva - rekao je, piše BBC.

Najčitaniji članci