Obavijesti

News

Komentari 41

Šetao s unukom pa preminuo pred zaključanim vratima Hitne

Šetao s unukom pa preminuo pred zaključanim vratima Hitne
4

Kuzmi Bajčiću je pozlilo. Došao je na Hitnu u Krku, ali nije bilo nikoga. Liječnik iz Doma zdravlja više mu nije mogao pomoći. Preminuo je ispred Hitne pomoći

VIDEO

Kuzma Bajčić (70) iz mjesta Bajčići na otoku Krku u utorak je oko 15 sati bio u šetnji s unukom. Odmaknuli su izvan naselja. Djedu je pozlilo. Dijete je otrčalo do kuće i vikalo da je djed pao na tlo.

- Nije bio pri svijesti, ali napipali smo mu puls. Položili smo ga u auto i krenuli prema devet kilometara udaljenoj Hitnoj pomoći Krk. Naišli smo na zatvorena vrata. Bili smo bespomoćni. Urlali smo ne bismo li nekog prizvali u pomoć. Odjednom je došao dr. Nenad Mijić iz ambulante Doma zdravlja - govori Zvonko C. (42), zet preminuloga Kuzme Bajčića. Mijić je vidio uspaničenu obitelj.

- Rekao sam im da uđu u Hitnu, no ni ja nisam vjerovao da su vrata zatvorena. Bez potrebnih pomagala, krenuo sam reanimirati pacijenta, koji je bio u vrlo lošem stanju. Svoje sam pacijente ostavio u ambulanti. Nakon 20-ak minuta shvatio sam da mu nema pomoći. Umro je u autu pred vratima Hitne - govori doktor Mijić, koji je ogorčen zbog reorganizacije zdravstvenog sustava. Prema novim pravilima, ekipe Hitne imaju još više obveza, uključujući prijevoz do pacijenata koji nisu hitni, a istodobno nisu pojačani timovi. Zbog toga u Hitnoj nema nikog dok je ekipa na terenu. Dr. Mijić ističe da je ekipa radila prema propisima te da je poštovala pravila novog sustava, koji je manjkav i loš.

- Zvao sam i Centar 112. Poslali su policijskog djelatnika i rekli da je Hitna na putu. Stigli su 15 minuta nakon što je punac preminuo - kaže zet preminulog. Ratko Gašparović, voditelj Doma zdravlja Krk, kaže da je 1. studenog Hitna prestala biti u nadležnosti Doma zdravlja. Ona sad spada pod Ustanovu za hitnu medicinsku pomoć sa sjedištem u Rijeci, koju je osnovala županija. Ministar zdravstva dr. Darko Milinović kaže kako je poslao inspekciju na Krk da utvrdi sve činjenice te da PG županija nije na vrijeme i kako treba provela reformu Hitne pomoći.    

15:00  Kuzma (70) s Krka šetao je s unučićem. Pozlilo mu je i srušio se. Dječak je vrišteći otrčao kući i tražio pomoć.

15:15  Obitelj je posjela djeda u auto i odvezla ga u Hitnu. Stigli su, no vrata su bila zaključana. Očajni, počeli su vrištati i zvati pomoć.

15:37  Liječnik iz ambulante slučajno izlazi i pokušava spasiti Kuzmu. Bez odgovarajuće opreme, nažalost, ne uspijeva.

15:50 Ekipa Hitne pomoći vraća se s terena i stiže pred zgradu. Nažalost, prekasno su stigli. Nesretni Kuzma već je preminuo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...