Obavijesti

News

Komentari 83

Sezona jadna, puna skandala: Turista nema, HTZ radi čistke

Sezona jadna, puna skandala: Turista nema, HTZ radi čistke
3

Usred ljeta u kojem se turoperatori i hoteli grčevito bore za svakoga gosta jer sezona podbacuje, Hrvatska turistička zajednica (HTZ) krenula je u reorganizaciju

VIDEO

Usred ljeta u kojem se turoperatori i hoteli grčevito bore za svakoga gosta jer sezona podbacuje, Hrvatska turistička zajednica (HTZ) krenula je u svoju reorganizaciju i izazvala popriličan kaos. Njome će zaposliti 14 novih ljudi, a smjena pomoćnika direktorice i savjetnika već je počela.

Za novu sistematizaciju u petak je glasovalo Vijeće HTZ-a, a jedino je član vijeća Frane Skoblar bio protiv toga.

- Reorganizaciju treba odgoditi za jesen, a ne raditi je usred špice sezone i prije donošenja izmjene Zakona o turističkim zajednicama, koje se pripremaju - rekao je na sjednici Skoblar.

Poklopili su ga direktorica Meri Matešić i sam ministar turizma Darko Lorencin, koji su na sjednici odgovorili da je ovo idealno vrijeme jer se već priprema sezona za 2014. No jučer su lopticu u cijeloj priči iz Ministarstva turizma glatko prebacili na HTZ i nisu htjeli odgovoriti na pitanja 24sata. Do zaključenja ovog broja odgovore nismo dobili ni od direktorice Matešić. Izvor iz HTZ-a nam prepričava kako su smjene otpočele još u petak.

- Sjednica vijeća trajala je samo 30-ak minuta, a 15-ak minuta nakon sjednice direktorica je počela pozivati ljude u svoj ured i nuditi im nove ugovore. Zavladao je sveopći strah jer su dugogodišnji pomoćnici i stručnjaci u turizmu degradirani na razinu savjetnika - prepričava naš izvor iz HTZ-a.

Ljudima je u samo nekoliko minuta srušen koeficijent i smanjena plaća i za 40 posto. Dali su im kratko razdoblje da odgovore na ponuđene im nove ugovore. Doznajemo da su među degradiranima pomoćnik direktorice, ljudi iz odnosa s javnošću, čelnici pojedinih službi... S obzirom na novu sistematizaciju, bez svog radnog mjesta očito će ostati i bivši šef te ustanove Niko Bulić. Po novom više ne postoji radno mjesto savjetnika direktorice, što je on radio dosad. Bulić nije htio davati izjave. Rekao je da su mu zabranili razgovor s medijima, osim ako mu to u HTZ-u izričito ne odobre. Inače suzdržan od izjava, oglasio se i bivši ministar Veljko Ostojić, koji je za forum.tm izjavio da direktorica “Matešić može funkcionirati samo ako je netko vodi, da je sad izgubljena, preplašena i sama”.

Tako je priznao da je njeno imenovanje bilo potpuni promašaj, a da je reorganizaciju morala napraviti u ožujku, a ne sad u srcu sezone. I sve to kad nam otkazuju turisti. Posljednji je ruski turoperator Ascent Travel otkazao 16.000 već ugovorenih dolazaka. Novoj direktorici se predbacuju i poslovi koje je dogovorila s konzultantskom tvrtkom THR i Horwath Consulting. Naime, oni su dobili posao od 4,5 milijuna kuna za izradu Strateškog marketinškog plana za 2014-2020. godine. No njihova ponuda bila je skuplja za milijun kuna od one koju je ponudio Institut za turizam. Institut nije žalio jer HTZ radi po vlastitim pravilima, a ne po Zakonu o javnoj nabavi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati